Carry Abbenhues. Foto: Meike Wesselink
Carry Abbenhues. Foto: Meike Wesselink Foto:

Carry heeft zich in korte tijd de materie eigen gemaakt

'Als je valt, moet je wel een beetje leuk vallen'

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - Nog iedere dag geniet Carry van het rijden over de IJsselbrug richting het gemeentehuis. "'Zo, dat is een prachtige stad', denk ik dan. Vooral nu ik weet hoeveel beweging er is en er nog gaat komen. Een prachtige 's Gravenhof met straks het museum als centraal hart van de stad, langzaam overgaand in een eigenzinnige winkelstraat, uitkomend op een prachtig, bruisend marktplein. Raadsbreed, maar ook met betrokkenen uit de directe omgeving is besloten er met zijn allen voor te gaan. Ik realiseer me nu des te meer dat je nooit alles kunt bereiken in een jaar, maar die nauwe samenwerking maakt het wel extra leuk om dingen voor elkaar te krijgen."

Speciaal plekje
"Ik denk dat Carry bij iedereen een speciaal plekje in het hart heeft veroverd", aldus Hans Boersbroek (Stadspartij Zutphen Warnsveld). Haar rol als voorzitter tijdens de raadsvergadering is erg goed, vol humor en scherpheid. Carry heeft zich in korte tijd de materie eigen gemaakt, dat was duidelijk merkbaar. Zo wist ze ook in no-time de namen van alle raadsleden." Ook André Oldenkamp is erg gecharmeerd van Carry als voorzitter. "Het kan haar niets schelen als er een keer iets fout gaat. Ze heeft dat bijna tot kunst verheven. In een Split-second weet ze de boel dan weer een andere wending te geven." Abbenhues: "Dat heb ik van mijn vader meegekregen. 'Je mag best een keertje vallen, maar als je valt, moet je wel een beetje leuk vallen', dat zei hij altijd.

Abbenhues is nog lang niet van plan daarmee te stoppen. In Zwolle is ze nog steeds actief in de Raad van Inspiratie van het CIBAB en de Raad van Advies van het Deltioncollege en ze heeft meerdere nevenfuncties in commissies en besturen. Sporten (golf, kanovaren) en muziek maken (saxofoon, accordeon, gitaar) hebben zich het afgelopen jaar voor Carry vooral tot het weekend beperkt, dus ook daar krijgt ze weer meer ruimte voor. Maar ook voor een wat serieuzere rol zoals het waarnemend burgemeesterschap, is Abbenhues nog steeds te porren. "Zolang ik gezond ben, ga ik gewoon door. Ik kijk ernaar uit wat er op mijn pad komt en wanneer zich weer iets nieuws voordoet."