Team Oost4AIR met Jochem Uytdehaage. Foto: PR
Team Oost4AIR met Jochem Uytdehaage. Foto: PR Foto:

Schaatsteam zamelt geld in voor CF

tijdens Kerstmarkt Zutphen

ZUTPHEN/WARNSVELD - Op zondag 18 december staat Team Oost4AIR op de jaarlijkse Kerstmarkt in Zutphen om geld in te zamelen voor mensen met Cystic Fibrosis (CF), ofwel taaislijmziekte. Team Oost4AIR wordt gevormd door de Warnsvelders Jos Dijkman, Berjan Zandink en de broers Rene en Marcel Floris. Team Oost4AIR wordt hierbij gesteund door Wijnhuis Schaapveld en Rotary Zutphen.

Skate4AIR haalt elk jaar, door deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Samen met Olympisch kampioen Jochem Uytenhaage en circa 150 andere deelnemers gaat Team Oost4AIR de ultieme uitdaging aan. Naast een sportieve uitdaging helpen zij mee om zoveel mogelijk bekendheid te genereren en geld in te zamelen voor het onderzoek naar Cystic Fibrosis. Dit jaar mag Team Oost4AIR één van de wijnen uit het assortiment van Wijnhuis Schaapveld verkopen. Hierbij komt een substantieel deel ten goede aan Skate4AIR. Gekozen is voor de Domiziano Negroamaro. Voor deze wijnactie kunt u van 4 t/m 18 december 2016 terecht bij Wijnhuis Schaapveld, of voor bezorging een mail sturen. U kunt Team Oost4AIR ook steunen via de de website.

CF is ongeneeslijk, maar dat betekent niet dat er niets gedaan kan worden. Dankzij onderzoeken, die mede mogelijk gemaakt worden door de opbrengsten van skate4AIR, zijn er medicijnen ontwikkeld om infecties en weefselschade bij CF-patiënten te voorkomen en te behandelen.


bjzandink@gmail.com

www.skate4air.nl/actie/berjan-zandink

Skate4air op de Weissensee in 2015. Foto: MijnNaamisHaze
Team Oost4AIR Berjan, Rene en Marcel. Foto: PR