Zangeres Merel Hubatka. Foto: PR
Zangeres Merel Hubatka. Foto: PR Foto:

Zutphense JazzTrack sluit serie Jazz in Luxor voor 2016 af

ZUTPHEN - Met de gratis toegankelijke serie Jazz in Luxor hebben de organisatoren een genre toegevoegd aan de Zutphense muziekcultuur. Van Bebop tot sferische improvisaties of anders gezegd van Denise Jannah tot Joost Lijbaart en van Saskia Laroo tot Oscar Harris. Dinsdag 20 december is de afsluiting van het jaar 2016 en die wordt verzorgd door JazzTrack. Jazz in Luxor Tuesday at 10 is aan de Houtmarkt 64 en het optreden start om 22.00 uur.

Niet toevallig een band uit Zutphen en omgeving onder leiding van pianiste en zangeres Merel Hubatka.

Ze komt met saxofonist Jurgen Heintjes Maaike Schoenmaker op contrabas, Paul Mourus op gitaar, Jakko Smit op trombone en Mans van den Berg op drums. Hun stijl is een mooie crossover tussen Bebob en Latin waarbij jazzstandards in een fris jasje worden gestoken.

Eerstvolgende optreden is op 10 januari met zangeres Maria Jose Sobral.


Lichtjestocht in en om De Lunette in Zutphen

ZUTPHEN - Op dinsdag 20 december vindt weer de jaarlijkse Lichtjestocht in Zutphen plaats. De tocht is in en om De Lunette, een zorghuis van Sutfene aan de Coehoornsingel 3, nabij het centrum van Zutphen. De route is met waxinelichtjes verlicht. Niet alleen de bewoners van De Lunette en andere locaties van Sutfene, kunnen de lichtjestocht lopen. Iedereen is welkom! Jong en oud kan tussen 18.00 en 20.00 uur starten aan de wandeling, die buiten en binnen De Lunette is.

Voor de ingang van De Lunette heet het Dickensorkest van muziekvereniging Concordia uit Eefde u met muziek welkom. Tijdens de wandeling kunt u van alles zien, horen en beleven. Een midwinterhoornblazer loopt buiten rond. H Carillon klingelt van tijd tot tijd. Uiteraard ontbreekt de levende kerststal niet, de engel deelt het Licht uit en de Drie Wijzen zoeken het Kindje. Binnen in De Lunette kunt u genieten van het Warnsvelds Mannenkoor, afgewisseld met mooie pianomuziek. In de zaal Coehoorn vertellen de geestelijk verzorgers een kort kerstverhaal en wordt een lied gezongen. De kinderen van basisschool De Bongerd dansen en zingen.

Warme chocolademelk
Buiten branden behalve de kaarsjes, ook de vuurkorven waaraan u zich samen met anderen gezellig kan opwarmen. Aan het einde van de tocht wordt u nog getrakteerd op warme chocomelk of glühwein.

Deelname is gratis
Iedereen is welkom. Deelname aan het gezellige kerstfestijn van Sutfene is gratis. Een vrije gift na afloop wordt gewaardeerd. Wij bedanken de Stichting Vrienden van Sutfene en het Sarepta.


Nieuw platform dat onderwijs en samenleving verbindt

ZUTPHEN - Educatiepunt Zutphen is een nieuw platform in Zutphen en omstreken dat onderwijs en samenleving verbindt. Het helpt scholen en lokale partners elkaar te vinden en samen te werken. Eén van de eerste scholen waarvoor het Educatiepunt Zutphen zich in heeft gezet is basisschool de Scheperstee in Warnsveld.

De Scheperstee werkt met twaalf duurzame projecten met daarin uitdagingen waar de nieuwe generatie voor staat. De uitgangspunten daarbij zijn: Samen leven, samen werken en zelfstandig leren. Zij stond dan ook meteen open voor samenwerking met het EPZ.

Voor het thema 'Maak je eigen product' is samenwerking tot stand gekomen met o.a. de Stadswerkplaats en Praktijkonderwijs Zutphen. Groep 5 en 6 zijn bij de Stadswerkplaats op bezoek geweest om kennis te maken met de mogelijkheden van werken met hout. Mark Gerritsen heeft hen ontvangen en alle kinderen gingen terug naar school met een eigen tafeltje! Een bezoek dat zeker voor herhaling vatbaar is. Dinsdag 13 december komt Carla Pannen (Carla Couture) hen inleiden in de kunst van het maken en versieren van kleding.

Voor groep 3 en 4 staat een bezoek aan het Praktijkonderwijs Zutphen in de planning. Op 15 december worden zij in groepjes ontvangen en kunnen zij kennismaken met verschillende bouwtechnieken. Zutphenwerk samen om kinderen kennis te laten maken met verschillende 'maakberoepen'!


Optreden IJsselzangers in Het Bornhof en St. Elisabeth

ZUTPHEN - Op zondag 18 december komt het mannenkoor 'De IJsselzangers' van 11.00 - 12.30 uur naar Het Bornhof en om 14.30 - 16.00 uur in het St. Elisabeth in Zutphen. Het mannenkoor bestaat uit ongeveer 30 zangers die wekelijks repeteren onder leiding van dirigent Paul Michèl Tijssen. De IJsselzangers hebben een heel breed repertoire, bestaande uit klassieke en moderne werken. Het koor heeft de ambitie op een hoog niveau de muziekwerken uit te voeren. Tijdens het optreden in Het Bornhof zo vlak voor de kerstdagen, brengen ze met name kerstliederen ten gehore. De entree bedraagt voor beide € 2,50 inclusief koffie/thee en een pauzedrankje (voor abonnementshouders van St. Elisabeth is de entree gratis).

Voor meer informatie over het optreden bij de Bornhof kunt u contact opnemen met Ilonka ten Velde van Activiteiten en Welzijn Sutfene: 0575 – 59 44 44 of info@sutfene.nl. Voor meer informatie over het optreden bij St. Elisabeth kunt u contact opnemen met Leo Rikhof: 0575 – 59 44 44 of info@sutfene.nl.


Ilonka ten Velde: 0575-594444

Leo Rikhof: 0575-594444

info@sutfene.nl