Jorn Derks verving Nardo in het doel bij AZC. Foto: PR
Jorn Derks verving Nardo in het doel bij AZC. Foto: PR Foto:

AZC rekent af met club uit Groesbeek

ZUTPHEN - Voorafgaand aan deze wedstrijd stond AZC op 21 punten en Rood Wit op 9 punten uit 12 gespeelde wedstrijden. Op deze laatste wedstrijd voor de winterstop stond een groot belang voor beide ploegen; AZC moest aansluiting behouden met de kopgroep en Rood Wit moest punten halen om uit de onderste regionen los te komen. Rood Wit is een voetbalclub uit Groesbeek, dat met 17.000 inwoners 6 voetbalclubs telt, waarvan Achilles '29 de bekendste is.

Bij AZC stond in het doel Jorn Derks, omdat Nardo een weekendje Rome op het programma had staan. Dit was voor Jorn zijn competitiedebuut in het eerste elftal en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Na de ruime overwinningen van AZC tegen SDOUC, twee weken geleden en Babberich vorige week, waren de verwachtingen hooggespannen bij de supporters van AZC.

AZC begon de wedstrijd afwachtend en liet Rood Wit het spel maken. Hieruit werden enkele kleine kansjes gecreëerd. In de 27e minuut, na een overtreding van Stanley die hiervoor een gele kaart kreeg, werd de daaropvolgende vrije trap tegen de paal geschoten. Gelukkig voor AZC werd de rebound uit buitenspelpositie ingeschoten, zodat het nog steeds 0-0 stond. In de 30e minuut liep Frank tegen een gele kaart aan vanwege protesteren na een vermeende overtreding op hem.

Pas in de 34e minuut werd AZC voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Remy werd door Daan niet goed aangenomen, waardoor de bal van zijn voet schoot. Hierna werd in korte tijd twee keer kordaat opgetreden door Jorn, eerst met de voet en even later een gepareerde kopbal, waardoor de debuterende keeper steeds beter in de wedstrijd kwam. In de 40e minuut werd Mark gewisseld voor Peter. Vlak voor rust scoorde eerst Rood Wit een buitenspel doelpunt, maar kort hierna viel dan toch het eerste reglementaire doelpunt van Remy, die goed reageerde op een snel genomen ingooi (1-0).

Na rust werd Ramon gewisseld voor Ozgür. De tweede helft begint gelijk met een grote kans voor eerst Clay en daarna Frank, maar helaas geen doelpunt. In de 50e minuut wordt de bal door Rood Wit op de paal geschoten na een vrije trap buiten de 16. In de 56e minuut liep Ozgür tegen een gele kaart op na een overtreding.

De daaropvolgende vrije trap levert opnieuw een prima redding van Jorn op, waardoor hij het doel nog steeds schoon weet te houden. Een Rood Wit speler loopt nog tegen een gele kaart op na aanmerkingen op een vlagsignaal van Gerrit. In de 62e minuut volgt dan eindelijk de bevrijdende 2-0. Uit een voorzet van Clay weet Daan het doel te vinden.

In het laatste half uur van de wedstrijd probeert Rood Wit nog alles op alles te zetten om een resultaat te halen uit deze wedstrijd. Dit levert voor beide doelen behoorlijke kansen op, maar pas in de 90e minuut weet Rood Wit een doelpunt te maken, waardoor de eindstand van 2-1 op het scorebord komt te staan. De uitstekend leidende scheidsrechter, de heer Van Ewijk, floot hierna voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling
Jorn Derks, Ramon Dieperink (45e minuut: Ozgür Aksan), Stanley Werinussa, Quentin Joseph, Mark ter Horst (40e minuut: Peter Frinking), Frank Buurmeijer, Daan Boonman, Joost Alferink, Remy Havenaar, Michael Beltman, Clay Havenaar (82e minuut: Niek Ruumpol).

Balsponsor voor deze wedstrijd was: Restaurant De Gelaarsde Kat in Zutphen.