Laatste wedstrijd FC Zutphen voor de winterstop tegen Go Ahead Kampen

ZUTPHEN - FC Zutphen treft zaterdag 10 december op sportpark 't Meijerink Go Ahead Kampen, een bekende tegenstander in de afgelopen jaren. De Kampenaren hebben door enkele opeenvolgende nederlagen de aansluiting met de bovenste ploegen enigszins verloren, maar afgelopen zaterdag won het team van oud Zutphen trainer Edwin van Nijen thuis met 2-1 van de Esch uit Oldenzaal. Go Ahead zal in deze belangrijke laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen FC Zutphen de volle winst willen pakken, om in het nieuwe jaar alsnog een gooi te doen naar de bovenste plekken.

Het belang voor FC Zutphen is, na de 4-0 nederlaag tegen Nunspeet, niet minder. Het team is in de gevarenzone terechtgekomen, en heeft de punten keihard nodig. Go Ahead is een technisch goede ploeg, die vorig jaar met uitstekend spel het grootste deel van de competitie bovenaan stond. De Zutphenaren zullen de goede lijn van de wedstrijd tegen Duno en de goede eerste helft tegen Nunspeet weer moeten oppakken, om er zo een mooie strijd van te maken.

FC Zutphen kampt met enkel langdurige blessures van Joshua Palm en Niek Bakkerweerd. Daar is zaterdag Floris Egbers bij gekomen. Hij had voor de tweede keer dit seizoen, de schouder uit de kom. Gelukkig kan hij er met twee weken rust en hersteltraining weer bovenop komen. Dit soort tegenslagen is in deze fase van de competitie jammer, en dat geldt ook voor enkele onnodige gele kaarten, die werden opgelopen.

Gelukkig is de bezetting op het middenveld goed. Een aantal spelers zoals Geert Bijl en Daniel Opoku hebben zich prima ontwikkeld. En ook achterin heeft Bas Jansen de laatste tijd laten zien, dat hij goed op dit niveau mee kan. Verder bezit FC Zutphen met Marijn Sangers en Lars Rotman over 2 uitstekende sluitposten. Laatstgenoemde is weer hersteld en pakte afgelopen zaterdag met het 2e elftal een klinkende 5-1 overwinning.