Sheila's Buikdanscentrum organiseert een workshop oriëntaalse zigeunerdansen. Foto: PR
Sheila's Buikdanscentrum organiseert een workshop oriëntaalse zigeunerdansen. Foto: PR Foto:

Nadara Gipsy Wedding Band op
Hongaarse Kerstmarkt

WARNSVELD - Op 10 december vindt er in Cultureel Centrum 't Nut te Warnsveld een groot zigeunerfeest plaats, compleet met muziek, dans en een heuse Hongaarse kerstmarkt. De hele dag zijn er concerten, lezingen, workshops en korte films. Het publiek kan zich tegoed doen aan speciale Hongaarse hapjes en drankjes. Nadara Gipsy Wedding Band brengt authentieke oriëntaalse en Transsylvaanse roma-muziek. Sheila's Buikdanscentrum organiseert een workshop oriëntaalse zigeunerdansen. Ferry Corbet geeft een workshop Hongaarse zigeunerdansen. Ook wordt er aandacht gevraagd voor ontwikkelingsprojecten in zigeunerdorpen in Frankrijk en Roemenië.

Van 11.00- 19.00 uur is er van alles te zien, te koop, te eten en te drinken wat maar verband houdt met gipsy-lifestyle, oosterse landen en Hongarije. Om 14:30 uur vertelt een imker over bijen houden in Hongarije en om 16:00 uur vertelt een makelaar over vakantiewoning en in Hongarije. Entree markt en concert 10 euro, te betalen aan de zaal. Reserveren via 0575-561409.

Nadara Gipsy Wedding Band
De Nadara Gipsy Wedding Band brengt om 11.00 uur, 13.00 uur en 20.00 uur authentieke roma-muziek uit het uiterste oosten en het uiterste westen van Roemenië. In het avondconcert om 20.00 uur geeft Nadara ruim baan aan de dansers die 's middags de Workshops zigeunerdansen hebben gevolgd. Daardoor zal het concert uitmonden in een weergaloos swingend oriëntaals en Transsylvaans zigeunerdansfeest. Nadara brengt originele roma-muziek uit Transsylvanië, met Hongaarse en Roemeense invloeden.

Workshop Zigeunerdansen
Leer in 1,5 uur de zigeuner-csárdás uit Oost Hongarije, onder leiding van Ferry en Kinga Corbet. Aanvang 14:00 uur, kosten 5 euro te betalen aan de zaal en reserveren via ferrycjames@gmail.com met vermelding 'dansles 10 december 2016'. Danslerares Sulayca van Sheila Buikdanscentrum geeft om 16:30 uur een workshop Gipsy Tribal - Skirt Combos Bellydance. Reserveren via tel. 06-21427703 of sheila@sheilabuikdanscentrum.nl. Kosten 15 euro, vooraf betalen via NL44 ABNA 0594 7764 14 t.n.v. Studio Meijers o.v.v. Gipsy Tribal Workshop en je eigen naam. Om in de stemming te komen krijgen alle dames wijde rokken aan tijdens de les en rinkelende heupdoeken.

Zie voor meer informatie de pagina VROUW in deze krant


Vrouwen- vereniging

WARNSVELD - Donderdag 15 december kerstviering bij de dames van Christelijke vrouwenvereniging Triangel Warnsveld. Medewerking aan deze avond verzorgen Annet Lammers (zang) en Dhr. Chris Bergink (piano). Aanvang 19.45 in de Triangel te Leesten.


WMK-kerstconcert in Vierakker

VIERAKKER/WARNSVELD - Het Warnsvelds Mannenkoor vond gratis warme chocolademelk in het Ludgerusgebouw in Vierakker een mooie manier om de prachtige Willibrorduskerk voor het verrassende kerstconcert op 10 december helemaal vol te krijgen. Aanvang concert 19.30 uur. Kerk open 19.00 uur.

Het begint al met de vuurkorven en de midwinterhoorns die de concertgangers verwelkomen. En dan vanuit de stilte en het duister een spannende start met Arvo Pärts "De Profundis". De parelende sopraan van Alette van den Brul. De warme vierstemmige klank van het koor, aangevuurd door dirigent Emile Engel die het uiterste uit de mannen-kelen haalt. Magnifiek ondersteund door meesterpianist Evert-Jan de Groot. En dan na afloop allemaal samen in feestelijke optocht naar het nabijgelegen Ludgerusgebouw voor de warme chocolademelk. Toegang is gratis, vrije gift wordt op prijs gesteld.