Iwan Göbel van Burton Car Company. Foto: PR
Iwan Göbel van Burton Car Company. Foto: PR Foto:

Stem op uw favoriete ondernemer voor de MVO Awards 2016

Finalisten bekend

REGIO - Het publiek kan vanaf nu stemmen op de finalisten van de MVO awards vastgesteld door de vakjury. Voor de regio's Zutphen-Brummen-Voorst zijn de finalisten Burton Car Company (Zutphen), Ferrocal (Brummen) en GroenWerkXL (Apeldoorn) en voor de regio's Lochem-Bronckhorst zijn Inhetgroen (Baak), Kasper Vrielink Dakwerk (Vorden) en WEWI (Lochem) de finalisten. Stemmen kan op www.zutphenscoort.nl/stem-nu-op-uw-favoriete-ondernemer.

Van alle finalisten is een nominatievideo gemaakt door Pim Helmich van Coopkracht. Niet alleen de vakjury, maar ook het publiek beslist vanaf nu mee wie de winnaars van de MVO award 2016 worden.

Compilatievideo's

Compilatievideo voor de regio's Zutphen-Brummen-Voorst

Compilatievideo voor de regio Lochem-Bronckhorst

Van nominatie tot finalist
De genomineerden, ruim 70 bedrijven, kregen dit najaar het verzoek een aantal vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over hoe zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geïntegreerd hebben in hun bedrijfsvoering, welke toekomstplannen zij hebben en op welke wijze zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het onderwijs, overheid en bedrijfsleven, is gekomen tot een top 3 per regio op basis van een puntensysteem met toelichting. De publiekstemmen worden meegenomen naar de eindbeoordeling. De finalisten pitchen nog een keer voor de vakjury. Op basis hiervan en de publieksstemmen worden de winnaars 14 februari bekendgemaakt.

MVO Awards 2016
Zutphen Scoort organiseert in samenwerking met Delta en Het Plein voor het eerst de MVO awards: een waardering voor werkgevers die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Zij hebben met name aandacht voor hun medewerkers die een steuntje in de rug nodig hebben. De MVO awards worden uitgereikt op 14 februari, de dag van de liefde.

www.zutphenscoort.nl/stem-nu-op-uw-favoriete-ondernemer


Huisvesting voormalige vluchtelingen

Zutphen - Honderddertig voormalige vluchtelingen die een verblijfsstatus kregen, hebben dit jaar huisvesting gevonden in Zutphen. In de eerste helft van 2017 krijgen nog eens 36 vergunninghouders een woning toegewezen.

Alle gemeenten krijgen een taakstelling om voormalige vluchtelingen te huisvesten. De taakstelling voor 2016 stond op 119, maar omdat nog elf voormalige vluchtelingen niet geplaatst waren in 2015, hebben zij dit jaar alsnog een woning toegewezen gekregen. Voormalige vluchtelingen met verblijfstatus die nog geen 18 jaar zijn, staan onder voogdij van het Nidos en krijgen groepsgewijs woonruimte toegewezen, onder begeleiding van de instantie Pact 18. Op het moment dat deze statushouders meerderjarig worden, kan in principe worden gezocht naar een eigen woning. Pact 18 heeft echter de ervaring dat een aantal 18-plussers nog niet in staat is om alleen te wonen. Daarom hebben Nidos, Pact 18, de gemeente en woonbedrijf Ieder1 een alternatieve woonvorm bedacht waarbij de meerderjarige statushouders gezamenlijk een gezinswoning toegewezen krijgen en worden begeleid tot hun 23e. Pact 18 treedt in een dergelijk geval dan op als hoofdhuurder. Annelies de Jonge: "We vinden het belangrijk dat jongeren zich veilig kunnen voelen. Uit eigen ervaring weten we dat als je achttien jaar wordt, je misschien nog niet direct in staat bent om op jezelf te wonen. Daarbij komt bij vluchtelingen ook het integratiestuk kijken. We zijn blij met de oplossing die we als een van de eerste gemeenten in Nederland aanbieden."