Afbeelding
Foto:

Zutphense fotografen exposeren bij Leeuwenhuisje

ZUTPHEN - Van 6 december tot 25 december exposeren de Zutphense fotografen Fiona Alexander, Tim Wengelaar en Alexander Hettema in het 'Leeuwenhuisje'.

Fiona Alexander (1977, Amsterdam) woont inmiddels acht jaar in Zutphen. Ze heeft een grote liefde voor wat de stad te bieden heeft. De torens, de Berkel en de uiterwaarden fotografeert ze graag. Het liefst gebruikt ze panoramaformaat om het landschap vast te leggen. Haar geƫxposeerde foto is genomen vanaf de Oude IJsselbrug. Precies hoe zij Zutphen acht jaar geleden zag in de trein vanuit Amsterdam naar Zutphen.

Tim Wengelaar (1977, Zutphen) werkte als werkbegeleider. Als kind was hij omringd door de camera's van zijn opa en ooms. Zelf is hij gaan fotograferen sinds 2009. Eerst met een simpele camera, nu met een spiegelreflex. Hij heeft een voorkeur voor het fotograferen van landschappen, met name dramatische wolken. Daarnaast vind hij Urbex fotografie erg interessant: het fotograferen van verlaten gebouwen.

Alexander Hettema (1974, Buenos Aires) houdt zich graag bezig met filosofie, psychologie, poƫzie en bovenal fotografie. Zijn eerste camera kreeg hij toen hij vier jaar oud was. Toen hij zijn eerste spiegelreflex kreeg wist hij zeker dat hij meer met fotografie wilde doen. In 2009 startte hij aan de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool en begon hij zijn eigen fotostudio. Helaas moest hij dit door omstandigheden stilleggen. Bij het maken van foto's gaat zijn voorkeur vaak uit naar zwart/wit fotografie, maar als het toegevoegde waarde heeft maakt hij ook foto's in kleur.

Leeuwenhuisje is elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur (m.u.v. 10 december).


Contact met gemeente Zutphen via WhatsApp

ZUTPHEN - Vanaf heden is de gemeente Zutphen ook via WhatsApp bereikbaar. Iedereen die de gemeente graag een vraag wil stellen, kan een WhatsApp bericht sturen naar het mobiele nummer 06 20743114 (Naar dit nummer kan men niet bellen of sms'en). De gemeente probeert binnengekomen berichten zo snel mogelijk te beantwoorden en streeft ernaar dat men uiterlijk de volgende dag een antwoord ontvangt. Via deze weg is de gemeente van maandag tot donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 bereikbaar. "Meldingen over de openbare ruimte of iets dat kapot is, adviseren wij mensen aan te geven via telefoon, email of het contactformulier op de website." zo laat de gemeente weten. Ook verstuurt zij geen gevoelige informatie via WhatsApp en raadt u ook aan dit niet te doen.