Toneelvereniging brengt blijspel: ''t Is niét m'n broer' van Wilma Renes-Leertouwer. Foto: PR
Toneelvereniging brengt blijspel: ''t Is niét m'n broer' van Wilma Renes-Leertouwer. Foto: PR Foto:

Bijna volle zaal tijdens blijspel
Eendracht en Vermaak

WARNSVELD - Zaterdag 26 november speelde toneelvereniging Eendracht en Vermaak uit Warnsveld het blijspel: ''t Is niét m'n broer' van Wilma Renes-Leertouwer.

Nel de Bruin heeft met haar zus en twee anderen een rummikub clubje. Jans komt op een middag doornat aan en steekt zich tijdelijk in een oude pyjama. Omdat Nel bang is dat mensen iets negatiefs over haar zouden kunnen zeggen, moet Jans in de slaapkamer verdwijnen wanneer er aangebeld wordt. Buurvrouw Riek is degene die binnenkomt en als zij een geluid uit de slaapkamer hoort en achterdochtig wordt, wordt in allerijl het verhaal over een zieke broer (Kees-Piet, Wim Janszoon!) verzonnen. Dit lijkt te werken tot Jans met een klap uit bed valt en Nel met een verschrikt: "Jans?" de slaapkamer in holt. Dan staat Riek erop dat ze de volgende dag deze 'geheimzinnige' broer te zien krijgt. Tja, wat doe je als er helemaal geen broer is? En als er gesuggereerd wordt dat het de stiekeme minnaar van Nel is? Het gaf allerlei verwikkelingen en zelfs de politie kwam er aan te pas.
Het was een geslaagde uitvoering en de zaal zat bijna helemaal vol. Het publiek heeft genoten van een ouderwets, gezellig avondje uit, waar in de pauze ook nog een leuke verloting plaatsvond.

Er waren twee debutanten, één speelster en de souffleuse. De toneelvereniging is heel blij met hen, maar kunnen nog steeds dringend nieuwe leden gebruiken (vooral mannen). Neem bij interesse contact op via de website, e-mail of telefoon.

www.toneelvereniging- eendrachtenvermaak.nl

hgroen3@hetnet.nl

06-33782248