Julia Koopman voelt zich al aardig thuis op Utrecht Centraal. Foto:PR
Julia Koopman voelt zich al aardig thuis op Utrecht Centraal. Foto:PR Foto:

Julia Koopman uit Zutphen mag week lang op Utrecht Centraal wonen

ZUTPHEN - Je moet er tegen kunnen dat er dagelijks 285.000 mensen voor je deur langslopen en je het toiletblok met 28 anderen moet delen. Toch zagen velen het wel zitten om een week op Utrecht Centraal te mogen wonen, want maar liefst 200 personen reageerden op de advertentie die hiervoor was gezet. Julia Koopman (19) uit Zutphen werd verkozen tot winnaar, per 1 december verhuist ze naar het grootste station van Nederland waar zij een week lang mag wonen in een gemeubileerde kamer van 40 vierkante meter, op 20 seconden lopen van spoor 20/21.

Het verblijf is kosteloos, daarentegen wordt wel van de bewoonster verwacht dat zij het leuk vindt om alle faciliteiten van het station te ervaren, om dit vervolgens via haar eigen sociale media netwerk te delen. Zo behoort ook een dagje meelopen met een conducteur bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Tot en met woensdag 7 december (de dag van de opening van het station) is Julia met #opUtrechtCentraal te volgen via haar eigen socialmediakanalen. Ze laat zien welke bijzondere gasten Utrecht Centraal over de vloer krijgt en wat het station allemaal te bieden heeft.

Gewapend met verhuisdoos en camera stelt Julia zich vast voor aan haar toekomstige medebewoners, zie voor het filmpje contact.nl

In de onderstaande hospiteervlog maakt ze alvast kennis met de stationshal.

In deze vlog maakt Julia Koopman alvast kennis met de stationshal.