De galerie bevindt zich in een monumentaal pand aan de Groenmarkt 7. Foto: PR
De galerie bevindt zich in een monumentaal pand aan de Groenmarkt 7. Foto: PR Foto:

Nieuwe galerie op Groenmarkt

ZUTPHEN - In het monumentale pand Groenmarkt 7 in Zutphen zijn tegenwoordig twee beeldende kunstenaars gevestigd; zij wonen en werken er, én zij stellen hun eigen werk tentoon. Jente Bagchus (keramiek)en Bart van Oijen (schilderijen en tekeningen). Voordat zij naar Zutphen kwamen hadden zij hun eigen galerie en atelier in Amersfoort en in Wedde (Groningen).

Jente experimenteert met verschillende kleisoorten en -technieken, geïnspireerd door bezoeken aan onder meer Ierland, Kreta, Malta en Schotland. Haar keramische vormen ademen de rust uit van lang vervlogen tijden. Het kleurgebruik is niet aan tijd gebonden. Een verwijzing naar prehistorische gebruiksvoorwerpen is duidelijk herkenbaar. Combinaties met hout, ijzer en koper zijn de laatste jaren een nieuwe uitdaging. Haar blauwe en groene glazuren zijn elke keer weer verrassend.

Bart van Oijen volgde zijn opleiding aan de toenmalige Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Bart van Oijen exposeerde in Nederland, België, Schotland, Spanje, Portugal en Duitsland. Hij schildert, tekent, houdt zich bezig met fotografie en hij maakt illustraties. Zijn technieken omvatten voornamelijk acrylverf op doek en gemengde technieken op doek en papier. Zijn recente werk kenmerkt zich door de warmte van Malta en de ongereptheid van de Schotse Hooglanden.
De galerie aan de Groenmarkt is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en na telefonische afspraak (0575 847765). De toegang is gratis, koffie en thee ook.

www.jente.exto

www.bartvanoijen.com

De galerie bevindt zich in een monumentaal pand aan de Groenmarkt 7. Foto: PR