Een kleurrijke mix van sprookjes, optredens en lekkere hapjes en drankjes. Foto: PR
Een kleurrijke mix van sprookjes, optredens en lekkere hapjes en drankjes. Foto: PR

Kleurrijk en magisch spektakel tijdens WinterWonderland

LOCHEM - Een kleurrijk spektakel tijdens de donkere decemberdagen. Op zaterdag 10 december vindt het meest magische evenement van Lochem, WinterWonderland, weer plaats. Tussen 16.00 en 22.00 uur is iedereen van harte welkom om koning WinterWonderland te begroeten en kennis te maken met zijn bonte gezelschap onderdanen. De toegangsprijs is 2,50 euro per persoon.

Het creatieve team onder leiding van Sander van Voorst heeft ook dit jaar weer ontzettend haar best gedaan om een bijzonder programma samen te stellen onder de naam 'Elfen narren en ander gespuis'. Er zijn een aantal terugkerende acts, maar volgens van Voorst ook vooral heel veel nieuws. "Wat we van vorig jaar terug laten komen is het burchtplein, direct na binnenkomst. De roofvogels, treintje Bello, de poppenkast, schminken en de draaimolen zullen er ook weer zijn. Maar we hebben ook een heleboel nieuwe dingen. We gaan onder andere een Alice in Wonderland beleving maken, er lopen kabouters rond, er is iets vreemds aan de hand met de wolf van Roodkapje, de grote vriendelijke reus steekt overal bovenuit en je kunt lekker snoepen in grootmoeders snoepwinkeltje. Wel oppassen dat je zelf niet een hapje wordt, want er is ook een heus kannibalencafé.". Het wordt dus weer een bonte en kleurrijke mix van sprookjes, verhalen, optredens, doe-dingetjes en het horecateam is er natuurlijk ook met lekkere hapjes en drankjes. Ook betreedt een flink aantal artiesten het podium. Vanaf twee podia wordt een gevarieerd doorlopend programma gebracht. Van middeleeuwse muziek, tot hedendaagse covers, van kleine liedjes tot een stevige beat, van breakdance tot vuurdans.

Parkeren is gratis, treintje Bello rijdt heen en weer tussen de parkeerterreinen en de ingang van het theater. In verband met de hoeveelheid mensen in het theater worden honden niet toegelaten (uitgezonderd hulphonden). Het theater is beperkt toegankelijk voor mindervaliden.


www.openluchttheaterlochem.nl


Zjuust speelt betoverend Schimmenspel

ZUTPHEN - Spelen met schaduwen is een van de oudste kunstvormen. De jongste productiegroep van Jeugdtheater Zjuust laat op 11 december om 16.00 uur het schimmenspel 'De Kerstroos' zien naar een beroemd verhaal van Selma Lagerlöf. Dit vindt plaats in de Berkelschool, Keucheniusstraat 26 (voormalig locatie Graaf Ottobad). Uniek bij deze opvoering is het betoverende licht vol kleuren die de magie nog versterken. Én de levende muziek met klokken van kristalglas. Duur: 45 minuten. Entree 5 euro (kinderen t/m 12 jaar 4 euro). Reserveren niet nodig.