Sinterklaas bracht een bezoek aan Den Bouw, de Dreiumme en 't Warnshuus. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen
Sinterklaas bracht een bezoek aan Den Bouw, de Dreiumme en 't Warnshuus. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen Foto:

Sinterklaas maakt ronde door Warnsveld

WARNSVELD - De jaarlijkse Wintermarkt in Zorg-wooncentrum De Bouw in Warnsveld was afgelopen zaterdag 19 november weer druk en gezellig. Behalve de bewoners waren ook veel gasten en andere Warnsvelders gekomen om van oliebollen en erwtensoep te genieten. Er liepen ook pieten rond die pepernoten uitdeelden.

Zowel binnen als buiten waren stalletjes opgesteld, waar allerlei producten te koop waren. Om 13.30 uur verscheen Sinterklaas, voorafgegaan door de Pretband 100 Procent. Sint stapte uit zijn koets en werd verwelkomd door loco-burgemeester Coby Pennings.

De aanwezige kinderen zongen de bekende liedjes en de pieten deelden weer volop lekkers uit. Sinterklaas ging bij Den Bouw naar binnen om de bewoners te begroeten en om de Wintermarkt te bekijken. Heel tevreden vertrok hij daarna met zijn koets op weg naar de Dreiumme, waar de andere kinderen van Warnsveld op hem wachtten. Toen Sint bij winkelcentrum Dreiumme aankwam, waren er al vele kinderen met hun ouders. De pieten deelden pepernoten uit en de kinderen werden geschminkt. Sint werd door de kinderen enthousiast begroet en heeft mooie tekeningen gekregen. Ondertussen hadden de kleine kinderen zich met hun ouders in 't Warnshuus verzameld. Daar waren de pieten weer eens in de war. Zo erg zelfs dat de hoogtevrees-piet omhoog klom en niet meer naar beneden durfde. Gelukkig kwam Sinterklaas en kwamen de brandweer-pieten om de hoogtevrees-piet te redden. En er werd nog veel gezongen.


Knutselen, zingen, spelletjes en voorstelling Sint

WARNSVELD - Woensdag 30 november tussen 14.00 en 16.30 uur is er een gezellige Sinterklaasmiddag in de Bibliotheek Warnsveld, met knutselen, zingen, spelletjes én een voorstelling.

Poppentheatergroep de Kiekkast treedt om 15.30 uur op met De zak van Sinterklaas: 'De cadeautjes zijn verdwenen, het paard van Sinterklaas is weg. Hoe moet dat allemaal goed komen, met pakjesavond voor de deur?!'.

Je kunt je eigen schoentje maken, waarin je een mooi cadeautje mee naar huis krijgt. Iets lekkers hoort er natuurlijk ook bij. Deelname is gratis, dus kom allemaal naar de bibliotheek in 't Warnshuus, dan wordt het vast heel gezellig.