Sint en zijn Pieten werden bij het Oude Stadhuis ontvangen door de burgemeester. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
Sint en zijn Pieten werden bij het Oude Stadhuis ontvangen door de burgemeester. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl Foto:

Sint en zijn pieten zetten de binnenstad van Zutphen op zijn kop

ZUTPHEN - De kade in Zutphen stroomde zaterdag 19 november al vroeg vol met kinderen en volwassenen ondanks de kou en wat druilerige regen. Tot de boot aankwam, zongen de kinderen keihard de vele Sinterklaasliedjes. 'Zie ginds komt de stoomboot' was een schot in de roos, want eindelijk werd hun lange wachten beloond en zette de Sint en zijn vele Pieten voet aan wal.

En de weergoden waren de Sint en Pieten goedgezind, want het werd droog en af en toe was er zelfs een waterig zonnetje te zien. Nadat er vele handen waren geschud ging iedereen de binnenstad in met natuurlijk de Autopieten, Muziekpieten en Sinterklaas op zijn Schimmel. Door een paar Pieten werd er zelfs abgeseild vanaf de Wijnhuistoren wat zorgde voor veel oh's en ah's van het toegestroomde publiek.

Na een rondje binnenstad ging het hele gezelschap richting het Oude Stadhuis waar de Sint en zijn Pieten werden ontvangen door de burgemeester en de mensen daarna toegezwaaid werden vanaf het bordes. Fleurtje & De Koele Pietenband zorgde voor veel gezelligheid. Er werd gedanst en gezongen en zelfs een polonaise gehouden. Daarna moest er toch echt afscheid worden genomen, maar waren de Pieten nog zo aardig om met vele kinderen alleen, met een groepje, met of zonder ouders, op de foto te gaan. Toen de laatste Piet was verdwenen, waren de Pieten toch nog even door de ramen van het Oude Stadhuis te zien. De kinderen konden daarom maar met moeite afscheid van ze nemen. Maar hopelijk is er volgend jaar weer een kans om ze te ontmoeten!

Voor meer foto's, zie Achterhoekfoto.nl

Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl