Spc Eefde zoekt opvolgers voor hoofdtrainer Herman van Zeijts (l) en tweede trainer Gerrit Helmsing. Foto: PR
Spc Eefde zoekt opvolgers voor hoofdtrainer Herman van Zeijts (l) en tweede trainer Gerrit Helmsing. Foto: PR Foto:

Herman van Zeijts stopt als hoofdtrainer spc Eefde

Eefde - Sportclub Eefde, uitkomend in zaterdag 4e klasse B, gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Herman van Zeijts heeft dat afgelopen week de spelersgroep laten weten. Na vijf seizoenen zijn trainer en club dit in goed onderling overleg overeengekomen. "Ik kijk terug op vijf prachtige seizoenen bij spc Eefde. Bij alle vorige clubs waar ik heb gewerkt, heb ik een promotie weten te bewerkstelligen. Alleen bij Eefde nog niet. Wie weet kunnen we dat dit seizoen nog bewerkstelligen. Dat zou een mooi afscheidscadeau zijn", aldus Herman van Zeijts.

Overigens gaat Herman de club niet verlaten. Hij gaat aan de slag als jeugdcoördinator junioren en een nog nader te bepalen team trainen. Het bestuur van spc Eefde is verheugd Herman voor de club te kunnen behouden. Met zijn rust, kennis en zeer positieve inbreng kan sportclub Eefde stabiliteit binnen de club waarborgen.

Opvolger tweede trainer
Ook tweede trainer Gerrit Helmsing stopt, dus ook hier zal het bestuur op zoek moeten naar een opvolger.

Inmiddels zijn voor beide functies de eerste gesprekken gevoerd. Sportclub Eefde hoopt op korte termijn meer nieuws te hebben over de invulling van de functies.