Zorg-wooncentrum den Bouw in Warnsveld. Foto: PR
Zorg-wooncentrum den Bouw in Warnsveld. Foto: PR Foto:

Zorg-wooncentrum den Bouw biedt diverse soorten zorg, welzijn en wonen aan ouderen in een open setting

Warnsveld - Zorg-wooncentrum den Bouw is een zelfstandige organisatie die verschillende soorten zorg, welzijn en wonen aanbiedt aan ouderen in een open setting. Zij bieden thuiszorg aan ouderen die in het dorp Warnsveld wonen. Daarnaast willen we ons centrum ook steeds meer openstellen als een ontmoetingsplaats van mensen. Wij willen ouderen waar nodig de best mogelijke ondersteuning bieden.

Daarom bouwen wij als medewerkers en vrijwilligers samen met cliënten en mantelzorgers aan een mooie en sterke organisatie, flexibel bewegend in een veranderende maatschappij ten dienste van onze cliënten. Den Bouw staat door haar kleinschaligheid dichtbij de cliënt. Ook bieden we maaltijden aan vanuit onze eigen keuken, die dagelijks bereid worden met verse streekproducten. Cliënten kunnen rekenen op persoonlijke ondersteuning van onze medewerkers. Samen met de mantelzorger stemmen wij onze ondersteuning af op de behoeften en wensen van de cliënten. Onze focus ligt steeds op het welbevinden. Wij denken in mogelijkheden en kijken vooral wat de cliënten nog kunnen, zodat de cliënten zo goed mogelijk in staat zijn om hun eigen leven vorm te geven. Juist ook de stille waarden krijgen bij ons aandacht zoals die ene knipoog, een schouderklopje, het zingen, het samen ondernemen van activiteiten. Dit geeft ons bestaansrecht.

Zorgvisie
Wij zijn een zorg-wooncentrum voor mensen in de derde levensfase wonend in Warnsveld en omstreken met een zorgbehoefte. Om de cliënt optimaal te laten functioneren met al zijn of haar beperkingen bieden wij op basis van indicatie een appartement, op de cliënt toegesneden ondersteuning, aanvullende zorg en verpleging bij tekort schietende functies. Daarnaast verlenen wij hulp aan zelfstandig wonende cliënten. Uitgangspunt bij ons handelen is de zelfstandigheid en de privacy van onze cliënten. Respect voor de levensovertuiging en de autonomie van de cliënt is hier een onderdeel van.

Open Zorginstelling
Den Bouw legt prioriteit bij die zorgvormen waarbij de autonomie en de zelfredzaamheid van de cliënt zo maximaal mogelijk worden ondersteund en gerespecteerd. Dat heeft gevolgen voor de inrichting van de zorg; den Bouw streeft ernaar het gehele zorgaanbod hierop te beoordelen. Een van de belangrijkste aspecten in dit verband is de toepassing van vrijheid beperkende maatregelen. Omdat deze maatregelen vaak grote negatieve bijwerkingen hebben voor de cliënt en afbreuk doet aan zijn autonomie, heeft den Bouw ervoor gekozen om niet te werken met gesloten afdelingen en andere vrijheid beperkende maatregelen tot een minimum te beperken.

Team Zorg-wooncentrum den Bouw