Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Foto: Stan Bouman
Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Foto: Stan Bouman

Birth of Joy en Threshold op Dag van de Achterhoekse Popmuziek

REGIO - Met meer dan dertig bands live op verschillende locaties en studio's die hun deuren openzetten voor publiek, dat is het aanbod van de derde editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP). Het initiatief van Meindert Bussink en Erik Ramaker is daarmee ook dit jaar weer gegroeid. Op 26 november zullen onder meer Threshold, Birth of Joy en het 12-jarige talent Myron op het podium staan. "En alles wat daar tussen zit", stelt Bussink, een van de aanjagers van een nauwere samenwerking tussen muzikanten uit de Achterhoek.

"Het is belangrijk om muzikanten een podium te geven", vult Erik Ramaker aan. "We hebben deze editie 24, waaronder bekende namen als de P8 in Terborg, Rockcafé Taste in Groenlo en Den Diek in Lichtenvoorde." De podia en bands hebben samen kunnen overleggen wie waar speelt. "Soms hebben we daar bij bemiddeld. Alleen voor het programma in de DRU heb ik vooraf al bands benaderd." In de DRU treedt onder meer Midas uit Zutphen op en komt Threshold weer bij elkaar. "Dat is toch een van de bands die in de eerste golf van de Achterhoekse pop zat."

Birth Of Joy
Het trio van Birth Of Joy is een van de jongste succesvolle vaandeldragers van de regionale muziekwereld. De band van drummer Bob Hogenelst uit Zieuwent is in de afgelopen maanden half Europa door gereisd. "En nu dus 'thuis' in Lichtenvoorde", vertelt Bussink. "Het is goed dat jonge talenten zien dat muzikanten uit onze streek naast de optredens op grote festivals ook nog gewoon bij hen om de hoek spelen."

Onder jonge talenten die op 26 november te zien en te horen zijn, bevinden zich ook Mart Hillen (Slingeland FM, Brugman Muziek en Jasper Muziek), Lilith Effie (DRU) en Moon Wassink (Wim's Muziekkelder). Speciaal voor DAP16 heeft OptimaalFM een aantal muzikanten gevraagd om uit hun comfort zone te stappen. "Een idee van Eelco Walraven", aldus Ramaker. "In de studio in Ulft doen Kevin Raayman van de Boetners en Sandra Vriese een duet, spelen Alan Gascoigne en Pieter Holkenborg een nummer van The Shadows en neemt Cordula Klein Goldewijk Joop mee."

Blokkenschema
Bussink: "OptimaalFM start al om 9.00 uur. Het heet niet voor niets de 'dag van...', maar veel van de optredens op andere locaties vinden 's middags en 's avonds plaats. Informatie over welke band hoe laat waar staat en welke studio op welke momenten toegankelijk is, vind je in het blokkenschema op de website."


www.behindthecorner.nl/dap16