Wethouder Patricia Withagen in gesprek met de leerlingen over de betekenis van respect. Foto: PR
Wethouder Patricia Withagen in gesprek met de leerlingen over de betekenis van respect. Foto: PR Foto:

'Mooi om te zien dat kinderen zo
bewust bezig zijn met respect'

Kinderen De Parel krijgen gastles van wethouder Withagen

Zutphen - Hoe ga je om met een nieuw kind of vluchteling? En wat vind je van de verkiezingen in Amerika? Dit waren enkele vragen die de revue passeerden tijdens de gesprekken die Patricia Withagen had met de kinderen van De Parel. De basisschool deed mee aan de Week van Respect en daarom gaf de wethouder vrijdagochtend 11 november gastles over dit onderwerp aan de groepen 5, 6 en 7/8.

Tijdens de gastlessen ging de Zutphense wethouder Patricia Withagen in gesprek met de leerlingen over de betekenis van respect.

Dit leverde gesprekken op over hoe de kinderen omgaan met verschillen, hoe je een nieuw kind welkom heet in de klas en wat je van vluchtelingen vindt. Ook ging het naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen over discriminatie en uitsluiting van mensen omdat ze homoseksueel zijn. Wethouder Withagen: "Het is mooi om te zien dat de kinderen op die leeftijd al zo bewust bezig zijn met respect. Ze waren erg betrokken. Op een respectvolle manier met elkaar omgaan is een continu thema op De Parel. Dat zie en merk je. De school verdient daarvoor een compliment."
Week van Respect
Van 7 tot 13 november 2016 vond de elfde editie van de Week van Respect plaats, een initiatief gedragen door docenten, leerlingen, schoolleiders, vrijwilligers en gemeenten. Een initiatief waar ook vele politici, sporters en artiesten jaarlijks aan bijdragen, met als doel om tolerantie en verdraagzaamheid tastbaar te maken.