Locatie IJsselbiënnale bij Zutphen Twentekanaal. Foto: PR
Locatie IJsselbiënnale bij Zutphen Twentekanaal. Foto: PR Foto:

IJsselbiënnale brengt ode aan IJssel met kunstroute

Zutphen - In de zomermaanden van juni t/m september van 2017 vindt de IJsselbiënnale plaats, een groot cultureel evenement dat de IJssel en haar vallei met de daarin liggende Hanzesteden internationaal in de schijnwerpers zet. De organisatie van de IJsselbiënnale roept culturele initiatiefnemers op om aan te haken met een eigen activiteit, bijvoorbeeld een expositie, een concert of theatervoorstelling. De IJsselbiënnale verbindt al deze initiatieven tot een boordevol IJsselprogramma dat de hele zomer duurt. Op 6 en 7 december organiseert de IJsselbiënnale informatieavonden voor belangstellenden.

De IJsselbiënnale brengt een ode aan de IJssel met een kunstroute van meer dan 25 kunstwerken langs de rivier van Doesburg tot Hattem/Zwolle. De biënnale koppelt al het moois van de rivier aan elkaar: historische Hanzesteden, slingerende dijken, oude steenfabrieken en statige landgoederen vertellen samen met een buitententoonstelling en een programma vol culturele activiteiten het verhaal van de rivier en haar landschap.

Informatieavond
Voor iedereen die geïnspireerd is door de IJssel zoals fotografen, dichters, theatermakers, kunstenaars of muzikanten, én graag wil aanhaken met een eigen activiteit in de zomermaanden van juni t/m september 2017, organiseert de IJsselbiënnale een informatieavond. Tijdens deze bijeenkomst vertelt de organisatie over haar ambities en de mogelijkheden om bij te dragen aan het evenement.

Doesburg, Zutphen Gorssel: Geïnteresseerden wonend rond Doesburg, Zutphen en Gorssel zijn van harte welkom op de bijeenkomst op dinsdag 6 december van 19.00 tot 21.00 uur bij de Stichting Belang Oldenburgen Rha. Adres: Voormalig Schoolgebouw, Olburgseweg 19 (7225 NA) in Olburgen.

Zwolle/Deventer: Initiatiefnemers wonend rond Zwolle en Deventer zijn welkom op woensdag 7 december tussen 19.00 en 21.00 uur bij Informatiecentrum Den Nul. Adres: Rijksstraatweg 109 (8121 SR) in Den Nul.

Aanmelden
Graag vooraf aanmelden op info@ijsselbiennale.nl o.v.v. de datum informatiebijeenkomst en aantal personen.