Creatieve sessies over bijvoorbeeld het ontwikkelen van een app. Foto Stan Bouman
Creatieve sessies over bijvoorbeeld het ontwikkelen van een app. Foto Stan Bouman Foto:

Wat kunnen virtual reality en big data betekenen voor de vrijetijdssector?

EIBERGEN - Achterhoekse vrijetijdsondernemers kunnen op maandag 28 november in gesprek gaan met bedrijven uit de Smart Industry over de vraag 'Hoe kan de technologie de vrijetijdssector ondersteunen?'. De bijeenkomst vindt plaats in Het Hof van Eckberge in Eibergen, begint om 14:00 uur en wordt rond 17:00 uur afgesloten met een hapje en een drankje. Wie geïnspireerd wil raken over de mogelijkheden en kansen die virtual reality, big data of social sharing de ondernemer in de vrijetijdssector kunnen bieden, is van harte welkom op deze middag die het Internethuis en Achterhoek Toerisme organiseren.

De bijeenkomst begint met een plenaire sessie over technologische trends en ontwikkelingen in de vrijetijdssector. Daarna kan men korte creatieve sessies volgen over onder andere het ontwikkelen van een app, de Ibeacon technologie, LoRa of virtual reality. Aan de hand van deze creatieve sessies wordt gekeken hoe technologie de vrijetijdssector kan ondersteunen en kunnen nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.

Het verwachte resultaat van de bijeenkomst is dat er een aantal concrete projecten worden benoemd waaruit de meerwaarde van de samenwerking tussen de Smart Industry en vrijetijdseconomie blijkt en die de komende tijd verder worden uitgewerkt voor de uitvoeringsagenda Achterhoek 2020.

Aanmelden
Ondernemers in de vrijetijdssector die erbij willen zijn, moeten zich uiterlijk 25 november aanmelden bij Annemiek Riefel, vrijetijdsmakelaar van Achterhoek Toerisme: a.riefel@achterhoek.nl.


Gelre ziekenhuizen scoort hoog op milieuzorg

Zutphen/Apeldoorn - Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen is opnieuw beloond voor haar inspanningen op het gebied van milieuzorg. Voor de tweede keer heeft zij namelijk het zilveren niveau van de Milieuthermometer Zorg behaald.

Gelre maakt dus aantoonbaar werk van de zorg voor het milieu en voor een duurzame bedrijfsvoering. De Milieuthermometer bestaat uit een set van criteria om aan een duurzame bedrijfsvoering te voldoen, op grond waarvan een zorginstelling een certificaat kan halen.


www.milieuplatform.nl