Een voorproef is alvast te zien in de videoclip 'Hart van Goud'. Foto: PR
Een voorproef is alvast te zien in de videoclip 'Hart van Goud'. Foto: PR Foto:

Ouderen aan zet bij muziek- en
theaterspektakel Oerend Hart

Zutphen/Lochem - Leven toevoegen aan de dagen! Dat is wat Fit-ART wil met al haar kunstprojecten voor ouderen. Om ook nu alle thuiswonende ouderen de kans te bieden mee te doen, start men met OEREND HART (met een T!) een muziek-theaterspektakel gemaakt door ouderen in dorpen en buurten van Lochem en Zutphen.

De Oerend Hart-karavaan trekt het komend jaar door de gemeenten Lochem en Zutphen en stopt op zeker vijf plaatsen. De eerste Oerend Hart stap is het mini-project: 'Zingen en spelen met je opa en oma!'. De organisatoren nodigen alle ouderen in Eefde uit om hieraan mee te doen. En zijn ook op zoek naar vrijwilligers die op allerlei gebied willen ondersteunen. Meld u aan bij altijd@fitart.nl

Videoclip 'Hart van Goud'
In Oerend Hart zijn de ouderen vooral zelf aan zet. Er wordt uitgegaan van ieders mogelijkheden, in co-creatie met muzikanten, theatermakers en beeldend kunstenaars. De basis voor ieder verhaal is hun eigen droom, wens en onvermoed talent. Een voorproef is alvast te zien in de videoclip 'Hart van Goud' die het Oerend Hart-team samen met het vrouwen van het Spijkerkoor, de Oerend Hart-band met Rob van den Elskamp en Appie Daalmeijer en kinderkoor De Bloemies maakte. Deze clip is te zien op de website van www.fitart.nl/projecten/Oerend-hart.

Oerend Hart-team
Het Oerend Hart-team wordt gevormd door Wolfram Reisiger (muzikant en theater), Jorn Snelting (filmmaker), Tineke Posthumus en Anita Kunst (projectregisseurs en oprichters van Fit-ART). Binnenkort komt het creatief team Eefde bij elkaar: samen met Stef Woestenenk, muzikant en meester van basisscholen, Agnes Koster van muziekvereniging Concordia, Trudie Peters van Toneelvereniging NIO, Erik Haverkort van het Werkatelier en Barry de Weerd van dorpscentrum 't Hart in Eefde denken en doen zij hierin mee.

Oerend Hart wordt mogelijk gemaakt door de bijdragen van fondsen: Fonds Nuts Ohra, Oranje Fonds, VSBfonds, Kansfonds en Parels voor de Kunst Leven toevoegen aan de dagen.


Limburgse ondernemer heeft warm hart voor Zutphen

Zutphen - De van oorsprong Limburgse ondernemer Frans van der Ley (33) heeft enkele maanden geleden Zutphen ontdekt en hieraan zijn hart verpand. Door het gezellige en historische stadscentrum en de vriendelijke mensen is het idee ontstaan voor een nieuw winkelconcept in Zutphen. Sinds dinsdag 1 november is aan de Korte Hofstraat 5 in Zutphen, TSQUARE LIFESTYLE geopend.

In samenwerking met Atelier 'Oet Ool' uit Roermond is het 'Warm hart voor Zutphen' en het 'Zutphens Huisje' ontwikkeld. Exclusieve producten kunnen inwoners en toeristen hun warme hart voor Zutphen uitdragen of meenemen als mooie herinnering. Elk product is uniek en wordt met de hand bewerkt door kunstenares Miranda Smals.

Bij TSQUARE LIFESTYLE wordt elk tasje voor de klant met een persoonlijke boodschap beschreven en elk cadeau van een leuke boodschap voorzien. Verder kunt u er terecht voor verantwoorde producten, zoals chocolade zonder E-nummers, huisparfum op basis van natuurlijke oliƫn en design producten op basis van gerecyclede materialen.

facebook.com/tsquarelifestyle

www.tsquarelifestyle.nl