Isabelle Huppert schittert in de Franse dramafilm L'avenir. Foto: PR
Isabelle Huppert schittert in de Franse dramafilm L'avenir. Foto: PR Foto:

Frankrijk valt niet meer weg te denken uit de filmwereld

Zutphen - Alliance Française Zutphen organiseert van 17 t/m 23 november a.s. in samenwerking met Luxor Theater voor de 1e keer een Franse filmweek. In Luxor kan de bezoeker iedere dag genieten van meerdere Franse films per dag.

In de beginperiode van de cinema kwam ruim tachtig procent van alle films uit Frankrijk. In de jaren zestig ontstond de 'Nouvelle Vague', met Brigitte Bardot als boegbeeld. Na een periode van wisselend succes heeft de Franse film tegenwoordig weer een goede naam.
De zes te vertonen Franse films behandelen onderwerpen die niet alledaags zijn. Er zullen nieuwe evenals kortere films vertoond worden.

Op Vrijdagavond 18 november zal om 20.30 uur de Franse film Les ogres vertoond worden. Les ogres heeft tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam de VPRO Big Screen Award gewonnen, de publieksprijs. Ook kan de bezoeker tijdens de filmweek genieten van de korte films Le ballon rouge uit 1956, o.a. bekroond met een Gouden Palm en Crin blanc, bekroond met de grote prijs voor beste korte film in Cannes, maar ook de nieuwe film L'avenir uit 2016.

Alle films zijn Nederlands ondertiteld.


Tom Parker's wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk te horen in Het Lichtpunt

Zutphen - De 'Young Messiah' van Tom Parker is voor veel mensen in Nederland en daarbuiten een begrip. De Young Messiah en het voorprogramma worden uitgevoerd op zaterdag 19 november vanaf 19:30 uur in 'Het Lichtpunt' in Zutphen.

Toen de Engelse componist Tom Parker met zijn moderne bewerking van Händels 'Messiah' oratorium kwam, sloeg het concept hier duidelijk aan. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het verhaal van Jezus' geboorte, lijden, sterven en opstanding. Geniet van prachtige liederen als 'Every Valley', 'Unto Us A Child is Born', 'I know that My Redeemer Liveth' en het majestueuze 'Hallelujah' Het geheim van de 'Young Messiah'? Het is zonder twijfel één van de meest aansprekende projecten die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar trekt The Choir Company met dit prachtige project door het land. Uniek is dat er, naast de solisten, in elke concertplaats een projectkoor klaar staat van zangers en zangeressen uit alle delen van het land die zorgen voor een extra feestelijke, enthousiaste vertolking. Het concert wordt ook dit jaar begeleid door de volledige band van The Choir Company aangevuld met Peter van Essen op viool en Cora Paulides op cello.

Bijzonder is dat de eerste helft van het programma dit jaar geheel vernieuwd is. Meer informatie en reserveren kan via de website www.events4christ.nl of boekhandel 'De Vonk', Spittaalstraat 37 in Zutphen.