Gasten en vrijwilligers de
Zonnebloem smullen van oliebollen

Zutphen - Tijdens de week van De Echte Oliebol zullen gasten en vrijwilligers van vereniging de Zonnebloem genieten van oliebollen die gratis ter beschikking worden gesteld. In Zutphen zal bakker Martin Nijkamp ruim 750 oliebollen bakken voor de lokale Zonnebloemafdelingen.

10.000 oliebollen bakken én uitdelen tussen 7 en 12 november. Dat is de strekking van de week van De Echte Oliebol. De bakkers waaronder Nijkamp, bakken 's nachts de oliebollen waarna de vrijwilligers van de Zonnebloem deze zullen uitdelen aan de gasten. De vrijwilligers worden niet vergeten, zij krijgen net als de gasten een heerlijke traktatie aangeboden. Martin Nijkamp: "We hebben gratis oliebollen ter beschikking gesteld in ons gehele verzorgingsgebied, de Zonnebloem heeft vervolgens de verspreidingslocaties bepaald".

Ook voor de bakkers is de actie een feest, vindt Nijkamp. "Wij houden er een positief gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We hebben het gevoel dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken."

De Zonnebloem was blij verrast met de gulle geste van de bakkers. Perswoordvoerder Jan-Willem Heijkoop: "Initiatieven zoals deze dragen positief bij aan het verwezenlijken van de doelstelling van de Zonnebloem. De doelstelling is het bevorderen van de sociale samenhang. Dit willen we bewerkstelligen door het leveren van een positieve bijdrage aan het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt. En door mensen in staat te stellen extra betekenis aan hun leven te geven door er te zijn voor medemensen. De wisselwerking verhoogt de kwaliteit van leven van beide groepen".