Gagel,een sterk geurende struik, vind je daar waar kwelwater in de bodem zit. Foto: PR
Gagel,een sterk geurende struik, vind je daar waar kwelwater in de bodem zit. Foto: PR Foto:

Help de vrijwilligers van de
Natuurwerkgroep Gorsselse Heide

Eefde - Zaterdag 12 november gaan de vrijwilligers van de Natuurwerkgroep opslag verwijderen in het gagelstruweel en rond een aantal vennen op de Gorsselse Heide. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan meehelpen en zorg dat je om 9.00 uur op de hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat in Eefde bent. Handschoenen en gereedschap zijn aanwezig.

Gagel, een sterk geurende struik, vind je op onder andere op natte heide, daar waar kwelwater in de bodem zit. Deze specifieke groeiomstandigheden zijn te vinden op de Gorsselse Heide. De opslag van onder andere berkjes en vuilboom die tussen de gagel groeit, moet worden verwijderd. Gebeurt dit niet, dan groeit het gagelstruweel dicht.

Meer informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Ben Rutenfrans, tel. 0575-494110, e-mail . b.rutenfrans@upcmail.nl.


Stomavereniging tevreden over Gelre ziekenhuizen

Zutphen - De zorg voor mensen met een darm- of urinestoma is in Gelre ziekenhuizen goed geregeld. Dat geeft De Stomavereniging aan. Zij geven Gelre wederom een 'groen vinkje', omdat de stomazorg aansluit bij de wensen en behoeften van stomadragers. Het ziekenhuis voldoet in de Stoma Zorgwijzer aan alle 14 voorwaarden. Het groene vinkje is geldig van oktober 2016 t/m oktober 2017.