Onno Wieten en Hadewyn Post spelen voornamelijk eigen werk met folkinvloeden. Foto:PR
Onno Wieten en Hadewyn Post spelen voornamelijk eigen werk met folkinvloeden. Foto:PR Foto:

Sfeervolle luistermuziek met Keltisch harp en accordeon door Zutphens duo

Zutphen - Muziek waar je je als luisteraar in kunt herkennen, tot rust kan komen of mag wegdromen. Dat is wat de sfeervolle luistermuziek met Keltisch harp, zang en accordeon van Duo Me-ander uit Zutphen vrijdag 25 november brengt bij maandelijks cultuurcafé De Witte Raaf. Naast het Zutphense duo laten ook dichter Simon Dermijn en kunstenares Nelleke Wiersma hun werk zien vanaf 20.30 uur in het Volkshuis, Houtmarkt 62 in Zutphen.

Dichter Simon Dermijn vertrok een paar jaar geleden vanuit Zutphen naar Noord Brabant waar hij nu deel uit maakt van het dichtersnetwerk Poëzie Podium Oss (PPO) en van het dichterscollectief Dichtersbent. Hij was in Zutphen de initiator van het poëzienetwerk Kopwit en organiseerde samen met anderen vele jaren poëzie-avonden. Hij nam het initiatief tot de bijzondere poëzie-uitgave 'Poëzie & Beelden in Zutphen'. Speciaal voor deze uitgave schreven bekende en minder bekende Nederlandse dichters hun gedichten aan de hand van beelden in Zutphen. Samen met EmVoice, bestaande uit Ingeborg (zang) en Gerard van den Heuvel (toetsen) biedt hij bij de Witte Raaf een inkijkje in het repertoire waar poëzie, zang en muziek samen komen.

Nelleke Wiersma kan na 35 jaar in Zutphen nog steeds haar geluk niet op. Niet in de laatste plaats vanwege het landschappelijk element. In haar werk spelen bomen en water dan ook een belangrijke rol. Recent heeft zij de focus meer gericht op de architectuur rondom haar atelier. Maar als tegenwicht voor al dit mensenwerk, wil zij met haar werk verwijzen naar de natuur. Omdat de mens ook deel uitmaakt van de natuur gaat het in feite ook over menselijk potentieel.


Heimwee in de IJsselstroom

Zutphen - Poëzietheater-duo Sander Grootendorst (van 'Zwemles voor de merel') en Eke Mannink (die onlangs 'MIN' uitbracht) speelt opnieuw een volle-maan-matinee. Op zondagmiddag 13 november van 16.00 tot 17.00 uur zullen zij het thema HEIMWEE poëtisch benaderen, en tegen het licht houden van de weer bijna volle maan. Zij doen dit met hun vaste musici Yet Hehakaya (piano) en Ric Stokes (sax en dwarsfluit)- zie foto. Dit keer zal ook danseres Sarah Bernard een aandeel verzorgen; zij danst op heimwee-verzen. Filmpjes vol weemoed maken deze voorstelling met gedichten, verhalen, informatie, dans en muziek compleet.