De beurs trekt jaarlijks honderden bezoekers. Foto: PR
De beurs trekt jaarlijks honderden bezoekers. Foto: PR Foto:

Veiling van speciale boekwerken uit collectie

Zutphen - Op zondag 13 november kunnen de boekliefhebbers van Zutphen en wijde omstreken weer genieten van een gevarieerd aanbod aan tweedehands en antiquarische boeken op de najaarsbeurs in De Buitensociƫteit.

Freya Pardoel en Ruud Postma van Antiquariaat Mooi Exemplaar, zelf ook aanwezig op de beurs, hebben dit jaar gekozen voor wat reuring op de beursvloer: een veiling! Deelnemende boekverkopers bieden speciale boekwerken uit hun collectie ter veiling aan. Deze staan met foto en beschrijving gepubliceerd op www.mooiexemplaar.nl, zodat de bezoekers vooraf een indruk kunnen krijgen. Veilingmeester Aart van der Houwen neemt om 12.30 uur de veilinghamer ter hand.

Voor de kinderen zal er een aantrekkelijke speel-, knutsel-, voorleesplek gecreƫerd worden (met begeleiding). Op die manier kunnen ouders zich rustig tussen de boeken begeven.

De Librije
Net als twee jaar geleden zal, bij hoge uitzondering, de Middeleeuwse kettingbibliotheek De Librije beperkt opengesteld worden voor publiek. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn er rondleidingen door deze unieke boekenleeszaal, in de Walburgiskerk (ingang aan de achterkant van de kerk).