De hoofdrolspelers van de clip, met de Boetners tussen de koeien. Foto: De Boetners
De hoofdrolspelers van de clip, met de Boetners tussen de koeien. Foto: De Boetners

De Boetners maken clip voor 'Heavig'

'Wi-j bunt niet zo van die pakkenkearls'

Door Henri Walterbos

ACHTERHOEK - Niet alleen de optredens van de band ontaarden in grote feestjes, de vier rockvrienden laten geen enkele gelegenheid onbenut om uit de band te springen. Zetten ze zaterdagavond café van Ooijen nog op kop met hun aanstekelijke dialect rockmuziek, tijdens het Keifestival in Lichtenvoorde, zondagmorgen dienden de heren zich al weer fris en fruitig in een tuxedo te hijsen om een videoclip op te nemen bij hun nieuwe single 'Heavig', die eind november verschijnt. Het is de titelsong van de gelijknamige cd die band presenteerde in een volle popzaal van de DRU-fabriek in Ulft, eerder dit jaar. Ze maakten er zondag wederom een 'heavig' feestje van. Frontman, zanger, gitarist Kevin Raayman, geboren en getogen in Braamt, lacht. "Wi-j bunt niet zo van die pakkenkearls en zeker onze bassist niet, moar 't heuren d'r no eenmoal bi-j. 't Resultoat is volgens ons wal geweldig geworden, wa'w d'r zo al van ezene hebt in eerste shots. Het was gigantisch tof."

Succes van 'Mien brommer'
Dat de band wederom veel werk maakt van haar nieuwe single, door middel van het opnemen van een passende clip, werd ingegeven door het succes van de clip die hoorde bij de single 'Mien brommer.' Was het afgelopen keer videotalent Heleen Blaauw uit Eibergen die samen met Lisan Pierik de clip opnam, deze keer wederom jong Achterhoeks talent dat de kans krijgt zijn kunnen te tonen: Smash Visual Media uit Doetinchem. "Twee jonge gasten uit Doetinchem," aldus Kevin.

"Hun manier van werken staat ons wel aan en ze hebben een grote fantasie. De clip gaat over een moeder (Jorieke Preuter) die in een sleur zit met ok nog eens een verwiefde kearl in de kökken. 's Morgens met de kinderen aan tafel en vlot noar 't werk. In 't weekend geet ze dan helemoal lös als rebelse moeder van vier jonge jongens. Als ze dan in een lange slaap terecht komt en na 20 jaar ontwaakt ziet ze de vier jongens als band tekeer gaan. Ie mot veural kieken straks, wordt heel gaaf," geniet Kevin nu al van het resultaat.

Vier vrolijke vrienden
De populariteit van de band breidt zich langzaam als een olievlek uit over de gehele Achterhoek en daarbuiten. Ooit begonnen als vier vrolijke vrienden die met elkaar een beetje lol wilden maken door muziek te gaan maken, met Normaal als grote inspiratiebron en hun helden. Grootste drijfveer is plezier in het Achterhoekse leven en dat uitend in hun passie muziek. De onderwerpen van de band zijn al even Achterhoeks als de mannen zelf. De spontaniteit van de band en de energie die de mannen uitstralen laat de inmiddels vele liefhebbers niet ongemoeid. In 2011 besloten Kevin Raaijman en 'kameraod' Koen Büttner liedjes te gaan schrijven.

Al snel sloten Bram Kruijt (drums) en Alex Simons (bas) aan. Hun single 'Goa je met (noar mien)' kreeg zelfs aandacht op Radio 2 en in Giel Beelen's ochtendshow op 3FM. Het inspireerde tot veel meer. Al snel verscheen de cd 'A'j moar schik hebt,' verschenen ze afgelopen zomer in het programma 'Deurdonderen' van Omroep Gelderland en RTV Oost, en werd een vof opgericht. "We hebben er hard voor moeten werken waar we nu al staan. We gaan veel optreden dit jaar nog en dan zien we volgend jaar wel weer verder. t Wordt Heavig."


www.de boetners.nl


Laat de auto staan en spaar voor geld en kortingen

STEDENDRIEHOEK - 'Slim & Snel'-fietsers laten de auto staan en pakken de fiets naar hun werk. Zo verbeteren ze het milieu en zorgen ze voor minder drukte in de spits. Fietsen is nu nog leuker met de Slim & Snel app. Alle Slim & Snel-fietsers sparen voor kortingen. Overstappers van auto naar fiets, sparen ook voor geld. Er doen in de regio Stedendriehoek nu al ruim 250 mensen mee. Dat mogen er nog meer worden.

Alle deelnemers krijgen een eigen coaching-app voor dat extra duwtje in de rug. Deze slimme app registreert de ritten en stimuleert om door te gaan. Via de website van Slim & Snel is gemakkelijk een account aan te maken, waarna je direct informatie krijgt hoe je de app kunt downloaden.

De spelregels
Iedereen met een fiets of e-bike die woont en werkt in de regio Stedendriehoek kan meedoen. Neem je voortaan de fiets in plaats van de auto? Dan kun je met de app een aardig bedrag bij elkaar sparen, tot 190 euro. Om hiervoor in aanmerking te komen is een werkgeversverklaring nodig. Alle fietsers sparen met de app voor punten, die kunnen worden ingewisseld in de speciale webshop voor kortingen of een kans in de loterij. Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op www.slimensnel.nl.

Bredere aanpak bereikbaarheid
Het project Slim en Snel is onderdeel van Slim Reizen Stedendriehoek, één van de programma's van Cleantech Regio Stedendriehoek in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren in de drukste regio's.


www.slimensnel.nl