Mevrouw Borninkhof kreeg de onderscheiding opgespeld door waarnemend burgemeester Carry Abbenhues. Foto: PR
Mevrouw Borninkhof kreeg de onderscheiding opgespeld door waarnemend burgemeester Carry Abbenhues. Foto: PR Foto:

Mevrouw Borninkhof ontvangt
Koninklijke Onderscheiding

Zutphen - Magda Borninkhof, is afgelopen zaterdag 5 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwilligerswerk bij de Brandweer in Zutphen. Mevrouw Borninkhof kreeg deze Koninklijke Onderscheiding opgespeld door waarnemend burgemeester Carry Abbenhues bij de brandweerkazerne in Zutphen.

De uitreiking vond plaats in verband met het afscheid van Mevrouw Borninkhof bij het korps. Zij was 21 jaar werkzaam als vrijwilliger bij Brandweer cluster IJsselstreek - post Zutphen.

Op 1 oktober 1995 is zij aangesteld als vrijwillig Aspirant Brandwacht bij de toenmalige Gemeentelijke Brandweer Zutphen. Sinds die tijd heeft zij zich geschoold en verschillende certificaten en diploma's gehaald. Zo behaalde ze diploma's voor Brandwacht, Brandwacht 1e klas en Hoofdbrandwacht.

Tevens was zij sinds 2006 bestuurslid bij de personeelsvereniging van de brandweer en sinds 2010 penningmeester.

Mevrouw Borninkhof heeft haar taak als brandweervrouw, manschap en bestuurslid met veel inzet uitgevoerd. De maatschappelijke betekenis van haar vrijwilligerswerk is groot en haar langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in Zutphen en in de regio gelden als bijzondere verdiensten.


Uw foto in de nieuwe gemeentegids?

Zutphen - In maart 2017 komt de gemeentegids 2017-2018 uit, die huis aan huis verspreid zal worden. Voor deze uitgave is de gemeente op zoek naar mooie foto's van het leven en wonen in Zutphen en Warnsveld. Heeft u een mooie foto waarvan u het leuk vindt die terug te zien in de gemeentegids?

Gemeente Zutphen zoekt foto's met mensen in actie, beelden van het alledaagse leven en mooie (groene) plekken in uw woonomgeving.
Dit kunnen foto's zijn met mensen (jong en oud) die sporten, muziek maken, iets leuks doen in de buurt, vrijwilligerswerk doen of in een Zutphens bedrijf aan het werk zijn. Of foto's van plekken waar u als inwoner trots op bent en/of waar u graag naartoe gaat.

Plekken waar u trots op bent of graag komt

Waar moet de foto aan voldoen
De foto moet in Zutphen of Warnsveld gemaakt zijn en niet meer dan 1 jaar oud, de foto moet digitaal zijn (jpg) en een voldoende hoge resolutie hebben (minimaal 300 dpi is bij een breedte van 19 cm het bestand is dan minimaal 1 MB groot) en mensen die herkenbaar op de foto staan, moeten het goed vinden dat de foto gepubliceerd wordt (vraagt u dit even na?).

Gebruik ingestuurde foto's
De mooiste inzendingen krijgen in een plekje in de nieuwe gids, met naamsvermelding. En daarnaast een leuke attentie. Daarnaast zal de gemeente Zutphen de ingezonden foto´s voor promotionele doeleinden gebruiken, dus als u een foto inzendt, geeft u de gemeente toestemming de foto te gebruiken voor bijvoorbeeld folders en brochures en de website.

U kunt tot en met 30 november maximaal 3 foto's aanleveren via het digitaal formulier Foto's gemeentegids. Meer informatie via 14 0575.