The Grit uit Zutphen. Foto: PR
The Grit uit Zutphen. Foto: PR Foto:

Muzikanten van The Grit uit Zutphen treden op met vrienden uit Arnhem

STEENDEREN - Al langere tijd is er een hechte vriendschap tussen de bands The Grit uit Zutphen en Turbo uit Arnhem, die is ontstaan toen Turbo-frontman Lain Barbier gevraagd werd om The Grit als bandcoach te gaan begeleiden. Anno 2016 nam Michel van der Krabben van The Grit het voortouw om een aantal optredens gezamenlijk te gaan doen. De eerste keer zal zijn op zaterdag 19 november in Zaal Heezen in Steenderen.

The Grit, vier ervaren muzikanten uit Zutphen, geniet tot in Amerika bekendheid, waar zij tweemaal met de Amerikaanse rockpianist Rich Wyman toerden en onder andere in zaal Heezen zijn geweest.

The Grit staat onder aanvoering van Michel van der Krabben en staat bekend om hun melodieuze aanstekelijke rock; van klein en ontroerend tot stevig en groovend. Het is een zelfverzekerde band, die bij de optredens het publiek van begin tot eind vasthoudt en waarbij het moeilijk is om niet te bewegen.

Turbo bestaat uit brulboei/gitarist Lain Barbier, bassist Dick Kemper, gitarist Geert Scheijgrond en drummer Willem van der Aa, een stel rock-veteranen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. In 1978 (!) ging Turbo voortvarend van start; twee elpee's (Turbo en You Girl), een bescheiden hitje (You Girl), een spetterende live-cd uit 2002 (Turbolence) en vele optredens staan in de geschiedenisboeken. Nu, 2016, nog steeds onder aanvoering van Lain Barbier, komen Turbo zij overal waar ze maar kunnen spelen tot ze erbij neer vallen.

Zaal open om 20.30 uur. Aanvang optreden om 21.30 uur. Info Zaal Heezen, telefoon 0575-451204.

De band Turbo. Foto: PR