Het Volendams Operakoor. Foto: PR
Het Volendams Operakoor. Foto: PR Foto:

Beroemde koren bij Kerst van Stal Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Kerst van Stal is het bijzondere evenement in kerstsfeer dat in december plaatsvindt in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. Rondom een expositie van kerststallen worden allerlei muzikale en andere evenementen plaats. Bijzonder zijn de optredens van (inter)nationaal bekende koren: het Volendams Operakoor op zaterdag 10 december en het optreden van de Mastreechter Staar op woensdag 14 december.

De opening van Kerst van Stal op zaterdag 10 december om 20.00 uur is een concert met het Volendams Opera Koor. Dit honderd mannen en vrouwen tellende koor treedt op in Volendams kostuum. Zij verzorgen een twee en een half uur durend programma. Voor de pauze worden wereldberoemde operamelodieën ten gehore gebracht en na de komthun prachtige kerstrepertoire voorbij. De entree voor dit concert bedraagt € 20,00 per persoon.

Eveneens heel bijzonder voor deze regio zijn de gasten die Kerst van Stal op woensdag 14 december verwacht. Dan geeft de Mastreechter vanaf 20.00 uur een concert. Dit koor, bekend van bijvoorbeeld de concerten met Andre Rieu, verzorgt een avondvullend programma. Voor de pauze is dat het 'Staarrepertoire' en na de pauze volgt een kerstconcert met kerstliederen van over de hele wereld. Mede door sponsoring van Retail Bouw Nederland uit Doetinchem zijn de entreeprijzen beperkt gebleven tot € 25,00 per persoon.

Op zondag 18 december verzorgt het Gemengd Koor Lichtenvoorde vanaf 15.00 uur haar jaarlijkse (gratis toegankelijke) kerstconcert. Op woensdag 21 december vullen de gezamenlijke Ludgerkoren vanaf 19.00 uur om beurten en gezamenlijk de Bonifatiuskerk met kerstklanken. Ook voor dit concert is de toegang gratis.

De kaarten zijn te koop bij de Pastorie Bonifatiuskerk, Rapenburgsestraat 21, Lichtenvoorde op werkdagen van 9-12.00 uur; bij Delicious Doppen, Markt 7, Lichtenvoorde en via de website.


www.kerstvanstal.nl

De Mastreechter Staar. Foto: PR