Wethouder Coby Pennings opende tiende editie creatieve markt. Foto: PR
Wethouder Coby Pennings opende tiende editie creatieve markt. Foto: PR Foto:

Ludieke opening door wethouder
Coby Pennings

Tiende editie creatieve markt

Warnsveld - Het Warnshuus was zaterdag 29 oktober feestelijk aangekleed voor de 10de editie van de creatieve markt. Deze werd bovendien op ludieke wijze geopend door wethouder Coby Pennings. Er werd haar een 'kliederschort' aangetrokken en met oranje verf schilderde ze een grote 10 op een bord. Het werd een prachtig kunstwerk! Daarna werden de deelnemers getrakteerd op koffie met gebak van Bakkerij van Zuylen, waarna de deuren open gingen voor het publiek.

Vanwege het 10-jarig bestaan was er een speciale actie voor de bezoekers. Iedere vijfde en tiende betalende klant mocht een presentje uitzoeken bij de cadeautafel, waar een grote verscheidenheid aan cadeaus lagen samengesteld, met medewerking van de deelnemers aan de creatieve markt en de ondernemers van de Dreiumme. Deze actie werd door de bezoekers bijzonder op prijs gesteld.

Op de markt waren ongeveer 40 deelnemers aanwezig om hun handgemaakte producten te verkopen en uitleg te geven over hun creativiteit. Ook werden er verschillende demonstraties en workshops gegeven. Veel belangstelling was er voor de workshop 'Zilverlook', waarbij een nieuwe techniek werd gebruikt.

De 10de editie van de Creatieve Markt was een groot succes en volgend jaar zal de elfde editie plaatsvinden. Maar eerst is het de beur aan de Kerstmarkt 'Kerst Creatief ' met handgemaakte Kerst- en winterproducten op vrijdagavond 6 december en zaterdag 17 december in het Warnshuus.