De werkstukken met een totale lengte van 40 meter. Foto: PR
De werkstukken met een totale lengte van 40 meter. Foto: PR Foto:

Uniek kinderkunstwerk fleurt gebouw Lea Dasberg in Zutphen op

Zutphen - De kinderen van Kindcentrum Lea Dasberg hebben een wel heel bijzonder kunstwerk gemaakt. Aan de voorzijde van de hoofdlocatie aan de Markolle is een aantal werkstukken met een totale lengte van 40 meter opgehangen.

Alle ruim 500 kinderen van het Kindcentrum van 2 t/m 12 jaar hebben in het kader van het thema 'feest', onder begeleiding van kunstenaar Jacqueline van Munster, een tekening gemaakt, waarbij iedere leeftijdsgroep een deelopdracht kreeg. Van alle werkstukken heeft een jury een keuze gemaakt en zijn in totaal 5 verschillende compositiedoeken samengesteld. Doel van het project was om de vrij zakelijk aandoende voorkant van het gebouw op te fleuren.

Officiƫle onthulling
Donderdag 3 november om 10.30 uur zullen de prijswinnende makers onder toeziend oog van alle kinderen aan de Markolle het werkstuk officieel onthullen. Daarnaast zijn er fraaie prentbriefkaarten gedrukt van de kunstwerken en krijgt ieder kind een passende kaart uitgereikt. Voor de vestiging van de dependance aan de Marga Klompelaan worden dezelfde werkstukken op gordijnstof bedrukt.