Hakim uit Sesamstraat biedt TROOST in Zutphen. Foto: PR
Hakim uit Sesamstraat biedt TROOST in Zutphen. Foto: PR

Hakim troost Vrije School

ZUTPHEN - Op zaterdag 29 oktober komt Hakim uit Sesamstraat naar Zutphen om de voorstelling TROOST te spelen in de Hanzehof te Zutphen.

De in Zutphen woonaachtige organisator en musicus Frank Ong-Alok is al jaren bevriend met Hakim en is zijn vaste muzikaal begeleider, liedjesschrijver en sidekick tijdens de vele shows die zij samen geven in de Nederlandse theaters en op kinderfestivals. Jong en oud weten zij te boeien met prachtige verhalen en muziek. Verhalen die gaan over Hakim's jeugd en zijn helden van toen. Maar ook verhalen over het opvoeden van kinderen. In TROOST zal Hakim natuurlijk ook een paar van zijn befaamde mime performances laten zien.

TROOST is als benefietvoorstelling opgezet vanwege de afgebrande Vrije school de Berkel. Op dit moment zitten de kinderen in een noodgebouw, maar er zijn nog geen speeltoestellen of ander buitengerei waar ze zich in hun schoolpauze mee kunnen vermaken. De opbrengst van deze voorstelling, waar alle artiesten overigens belangeloos aan meewerken, zal in zijn geheel ter beschikking worden gesteld voor dit doel: de aankleding van de buitenruimte van de Vrije school op de huidige locatie waar de kinderen voor langere tijd hun onderwijs zullen ontvangen.

Gerda Havertong, ook wel bekend als Peetje uit Sesamstraat, zal de presentatie voor haar rekening nemen. Ook komt de bekende zanger Oscar Harris enkele nummers zingen waaronder zijn grote hit 'Song for the Children'. Dit nummer zal hij live brengen met het Zutphense kinderzanggroepje Bloemies. Kinderentertainer en zanger Maarten Sebastiaan zal samen met de levende pop Empi de voorstelling openen. Verder werken aan het programma mee de Zutphense Groove Connection met op toetsen Wolfram Reisiger, drums Erik Snellink, saxofoon Douwe Laansma, gitaar Frank Ong-Alok en op de bas Frank van Velthoven.

Vocalgroup Innervoices zal onder leiding van zangeres Fleur Tolman twee toepasselijke nummers ten gehore brengen op een speciaal moment in de show. Tijdens dat moment zal er een verloting plaatsvinden onder het aanwezige publiek voor vrijkaarten voor de show van Jörgen Raymann binnenkort in de Hanzehof. En als klap op de vuurpijl worden de winnaars voorafgaand aan die show uitgenodigd voor een etentje samen met Jörgen, aangeboden door Ambachtscentrum Driekant. Alle reden dus om deze voorstelling bij te wonen en zo betrokkenheid te tonen bij het doel de kinderen van de Vrije school zich weer thuis te laten voelen op hun nieuwe locatie.

Na afloop van de voorstelling is er ruim gelegenheid om de artiesten te ontmoeten en eventueel mee op de foto te gaan. Zo zal er een signeersessie zijn in de foyer van de Hanzehof. Daar zullen de artiesten enkele prentenboeken en cd's verkopen en signeren waar ze aan hebben meegewerkt. Ook de opbrengst van deze verkoop zal geheel ten goede komen aan het goede doel.

Het programma in De Hanzehof aan de Coehoornsingel 1 in Zutphen begint om 13.45 uur en de toegang is gratis. Kaarten reserveren kan via fttp@planet.nl. Voor nadere info kan men bellen met (0575) 842257.