Mooie ontmoetingen bij het matchingsdiner van Stichting Buddy to Buddy. Foto Yke Ruessink
Mooie ontmoetingen bij het matchingsdiner van Stichting Buddy to Buddy. Foto Yke Ruessink

Oranje Fonds kent Buddy to Buddy 50.000 euro toe

ZUTPHEN - Het Oranjefonds heeft 50.000 euro toegekend aan Stichting Buddy to Buddy. De doelstelling van de stichting is om vluchtelingen uit hun isolement te halen en de betrokkenheid van inwoners in Zutphen bij de huisvesting van vluchtelingen te vergroten.

In Zutphen ontstaan prachtige ontmoetingen uit de matches die zijn gemaakt tot nu toe. Door elkaar te ontmoeten en op te zoeken, wordt het verhaal van de ander ontdekt en worden werelden en blikvelden vergroot. En dat gaat beide kanten op. "We zijn ontzettend gelukkig met deze bijdrage van het Oranje Fonds. We willen het liefst elke vluchteling die dat wil een buddy bieden. Nu kunnen we onze doelstelling echt gaan verwezenlijken", aldus Armijn van Roon, mede-initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Buddy to Buddy.
Gelijkwaardig contact, van mens tot mens is wat Buddy to Buddy beoogt. "Iedereen heeft behoefte aan vriendschap en mensen om zich heen. Alleen is dit niet makkelijk als je in een totaal vreemde omgeving terecht komt. Hier speelt Buddy to Buddy op in door het organiseren van laagdrempelige en gelijkwaardige ontmoetingen. Uiteindelijk zijn we elkaars vreemdeling totdat we elkaar leren kennen. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en is daarmee heel waardevol in de zoektocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking."
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "Dit project brengt mensen bij elkaar en vergroot zo de saamhorigheid binnen de samenleving. Dat is precies waar het Oranje Fonds zich voor inzet. We steunen dit bijzondere project dan ook graag met deze bijdrage."

Ook gemeentelijke subsidie
Ook het Zutphense college heeft afgelopen dinsdag 25 oktober uitgesproken de stichting voor dit jaar en de komende twee jaar jaarlijks 20.000 euro ter beschikking te willen stellen. "Patricia Withagen: "Buddy to Buddy laat zien een substantiële bijdrage te leveren aan de integratie van vluchtelingen. Bovendien werken ze samen met de vrijwilligersorganisaties van de Overlegtafel en Perspectief. De doelstellingen van Buddy tot Buddy sluiten aan bij die van de gemeente: het versterken van kwetsbare doelgroepen en werk maken van werk.

www.buddytobuddy.nl