Een zestiental vrijwilligers heeft het Beach Center afgesloten voor de winter. Foto: PR
Een zestiental vrijwilligers heeft het Beach Center afgesloten voor de winter. Foto: PR Foto:

Wintersluiting Beach Center Zutphen Warnsveld

Zutphen - Na een succesvol eerste seizoen hebben een zestiental vrijwilligers van het Beach Center Zutphen Warnsveld afgelopen zaterdag 22 oktober het Beach Center afgesloten voor de winter.

De netten zijn verwijderd, de korven opgeruimd, de parasols ingeklapt, de container opnieuw ingericht, de velden aangeharkt en afgedekt met zeil. Volgend jaar in april zal het alles weer worden opgebouwd voor een nieuw beachseizoen. Mede door de warme temperaturen van de afgelopen tijd, is er veelvuldig gebruik gemaakt van de beachvelden. Na de zomervakantie hebben zowel het Baudartius College en het Isendoorn College ook vaak gebruik gemaakt van het Beach Center. Zo'n 2000 sportievelingen hebben sinds de opening in juli 2016 kennisgemaakt met het Beach Center. Als sponsoren heeft men mogen verwelkomen: Dikkertje Dap, XL Lease en Websus.


Grote Veldloop Vorden

Vorden - Op 6 november organiseert A.V. Hanzesport de jaarlijkse Grote Veldloop. De loop is genoemd naar het natuurgebied 'Het Grote Veld' bij Vorden.

Het Grote Veld is één van de fraaiste natuurgebieden van de Achterhoek, met een grote variatie in het terrein waar bos, hei en cultuurland elkaar afwisselen. Het parkoers gaat over zandpaden en smalle bospaden en heeft kenmerken van een trailrun. Een deel van de route gaat over terreinen van Natuurmonumenten. Deze organisatie is bij de start en finish aanwezig met een informatiestand.

Programma
Om 10.30 uur start de jeugdloop over 1,5 km en om 11.00 uur start de veldloop over 7,5 en 15 km. Alle afstanden bestaan uit één ronde.

Inschrijven kan vanaf 09.00 uur bij Freewheel Sport en Recreatie, Netwerkweg 7 te Vorden. Daar is ook de start en finish. Op de 15 kilometer is er een verzorgingspost op het parkoers. Bij de finish is er drinken en fruit voor de deelnemers.Voor elke deelnemer ligt bij de finish een leuke herinnering klaar. Voor de jeugd is er een mooie medaille.

www.hanzesport.nl