De afsluitende act is het Duitse Souldrinker. Foto: PR
De afsluitende act is het Duitse Souldrinker. Foto: PR Foto:

Messed Up, Jewel en Souldrinker
bij De Pauw

Warnsveld - Zaterdag 5 november start het nieuwe live seizoen in zalencentrum De Pauw te Warnsveld. Maar liefst drie bands zullen deze avond het Warnsveldse podium betreden, te weten Messed Up, Jewel en Souldrinker. De zaal gaat open om 20:30 uur, waarna tegen negenen de Klarenbeekse/Zutphense formatie Messed Up hardrock van het zuiverste soort laten horen. Daarna is het tijd voor de heren van Jewel die ouderwetse heavy metal/hardrock brengen. De afsluitende act is het Duitse Souldrinker met eigen werk wat met kan beschrijven als een uitgebalanceerde mix tussen Pantera, Lamb of God en Amon Amarth. Meer informatie, entree en reserveren, neem telefonisch contact op: 0575-522753.


Grenzen verleggen in de Walburgiskerk

Zutphen - Op zaterdag 22 oktober van 11.00 tot 16.00 uur kan je in de Zutphense Walburgiskerk je grenzen verleggen tijdens de Gelderse Museumdag. Je kan genieten van het prachtige gebouw, de Librije en de klanken van het Bader-orgel. Kinderen kunnen op zoek gaan naar de schat van Walburga en meedoen aan één van de leuke workshops. Daarnaast kunnen bezoekers hun suggesties geven over evenementen die in de toekomst in de kerk zouden moeten worden georganiseerd. Ook is er een moment van bezinning mogelijk tijdens het bekijken van de tentoongestelde beeldengroep 'Vluchtelingen' van Aafke Steenhuis. Deze dag kosten bezoeken slechts 1 euro.

Ridders van Gelre
Op 29 oktober is het radio-programma 'Ridders van Gelre' van RTV Gelderland in de kerk aanwezig. Ook dan zijn de Walburgiskerk en de Librije te bezichtigen.