Eddy Boerman. Foto: PR
Eddy Boerman. Foto: PR Foto:

Bladebadmintonner beëindigd
internationale carrière

Warnsveld - De Warnsvelder Eddy Boerman, ook bekend als de 'Bladebadmintonner', beëindigd na het Europees Kampioenschap Para-Badminton zijn internationale carrière. Het Europees Kampioenschap Para-badminton vind plaats van 27 t/m 30 oktober in Beek (Limburg).

Eddy Boerman zal zich vanaf dat moment meer gaan bezig houden met het geven van trainen en het begeleiden van (Para) badminton talenten. Op de website kunt u de verrichtingen gedurende het EK bijhouden.


eddyboerman.blogspot.nl


Geef uw mening over de verandering in de zorg

Zutphen - Op 29 oktober 2016 van 14.00 uur tot 17.00 uur organiseert het Platform Maatschappelijke Ondersteuning (PMO) een themamiddag voor alle inwoners van Zutphen en Warnsveld in het Nutsgebouw aan de Breegraven 1 te Warnsveld. Met behulp van kaartjes kunt u anoniem aangeven wat u van de veranderingen in de zorg vindt. Een aantal kaartjes wordt dan voorgelegd aan een forum, waaraan wethouder Patricia Withagen, Anke Vrijdag of Nelleke de Bruin (namens Het Plein), Ria Meijerink (namens het CJG), Atie de Geus (namens de Sociale Wijkteams) en Cecile Elissen (namens de mantelzorg) deelnemen. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Koffie en thee zijn gratis, alle andere drankjes zijn voor eigen rekening. Mail of bel voor meer inlichtingen: platformmo@gmail.com of 0610306511.


Radio Kerkplein viert vijfentwintig jaar bestaan

Zutphen - Het 25-jarig jubileum van Radio Kerkplein is in september gevierd met een feestje voor alle medewerkers, de interviewers, de technici, de presentatoren, de mensen van de muziek en zo'n veertig vrijwilligers die elke week weer deze zondagse uitzending mogelijk maken. Vanuit de studio van B-fm in het Warnshuus wordt Radio Kerkplein uitgezonden.

Toen de Lokale Omroep omstreeks 1987 in Zutphen kwam, werden de christelijke kerken uitgenodigd om ook gebruik te maken van dit nieuwe medium. De kerken in Zutphen en Warnsveld reageerden positief en ze richtten een eigen stichting op die op de zondagmorgen enkele uren zendtijd huurden. Radio Kerkplein is dus geen onderdeel van B-fm, maar maakt zelf programma's, heeft zelf opnameapparatuur en zelfs een eigen studio in het kerkgebouw aan de Tademasingel. De eerste uitzending was in oktober 1991 en nog steeds kunt u elke zondagmorgen van 10.00 tot 13-00 uur Radio Kerkplein horen wanneer u afstemt op 106.1 FM of op 93.1 via de kabel. Geestelijke en klassieke muziek wordt afgewisseld met een overweging, een gedicht, een interview, het 'Gesprek van de Zondag' en afsluitend een viering.