Grote diversiteit aan kunstvormen. Foto: PR
Grote diversiteit aan kunstvormen. Foto: PR Foto:

Eerste landelijke atelierweekend goed vertegenwoordigd in Zutphen

Kunstenaars stellen atelier open voor bezoekers

Zutphen - Het atelierweekend, dat plaatsvindt op 5 en 6 november, maakt onderdeel uit van het grote Nederlandse Nationale Kunstweek waarbij kunstliefhebbers de hele week van 4 t/m 13 november van beeldende kunst kunnen genieten. Beroepskunstenaars in heel Nederland stellen hun atelier open voor geïnteresseerden.

Zowel in het karakteristieke oude centrum van Zutphen als in het buitengebied zijn een groot aantal ateliers geopend en zeer de moeite waard om te bezoeken. De deelnemende kunstenaars laten een grote diversiteit aan kunstvormen zien: zoals bronzen beelden, textiel schilderijen, keramiek, schilderijen en tekeningen.

Eén van de kunstenaars is Nelleke Wiersma die naast schilderijen ook ragfijne boomtekeningen maakt van vezels tot handgeschept papier. Ellen van der Wiel en Carien Engelhard zijn te vinden op de Mars. De viltschilderijen van Van der Wiel hebben een Japans karakter met een warme uitstraling die uitnodigen tot aanraken en voelen. Het beeldend werk van Carien Engelhard vindt zijn beginpunt in het schetsen van vormen uit de natuur, zoals een kluit wortels of boomtakken.

Internationaal gerenommeerde kunstenaars

In de oude apotheek op de Houtmarkt, zijn speciaal tijdens het landelijk atelierweekend, Jessica Muller en Pauline Nijenhuis neergestreken. Beide inmiddels internationaal gerenommeerde kunstenaars. Edith Geleijn is te vinden op de Tadamsingel, waar binnen een straat van 100 meter nog 5 andere kunstenaars gevestigd zijn. Gelijn is autodidact en schildert met ingetogen kleurenpalet portretten en landschappen.

Meer informatie
Alle deelnemers, locaties en openingstijden zijn te vinden op de website.

Dit is dé kans voor kunstliefhebbers om het atelier en het werk van een kunstenaar te bekijken, te kopen en/of deel te nemen aan activiteiten in het atelier.


www.kunstweek.nl/atelierweekend