De Dickensmuzikanten gaan geheel gekleed in authentieke kledingstijl. Foto: PR
De Dickensmuzikanten gaan geheel gekleed in authentieke kledingstijl. Foto: PR Foto:

'Wel een beetje raar nu al kerstnummers te repeteren'

Dickensorkest al volop bezig met voorbereiding

Eefde - Het Dickensorkest van muziekvereniging Concordia Eefde is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstoptredens. Dit gelegenheidsorkest speelt alleen tijdens de donkere dagen in december en brengt een zeer gevarieerd kerstrepertoire.

Natuurlijk zijn er de overbekende Christmas Carols waarbij het publiek vaak spontaan begint mee te zingen, ook worden er kerstverhalen met 'een lach en een traan' verteld.

De Dickensmuzikanten gaan geheel gekleed in authentieke kledingstijl. De muzikanten spelen op bijvoorbeeld kerstmarkten, kerstshows bij tuincentra, kerstvieringen bij (ondernemers)verenigingen, scholen, kerken, hotels en meer in de regio's Veluwe, Achterhoek en Twente. "Het is wel een beetje raar nu al kerstnummers te repeteren, maar over 10 weken is het al zo ver. Ieder jaar spelen we in weer en wind tussen Sinterklaas en Kerst. We bereiden ons in ieder geval voor op een witte kerst,' aldus Sylvia Meijer van Concordia. Voor informatie en boekingen kan contact opgenomen worden met Sylvia Meijer op 06-46351004 of dickens@concordiaeefde.nl