De reparateurs zetten zich vrijwillig in. Foto: PR
De reparateurs zetten zich vrijwillig in. Foto: PR Foto:

Repareren weer onder de aandacht brengen

Samen repareren is leuk en leerzaam

Zutphen – Op zaterdag 29 oktober is er weer Repair Café in de Stadswerkplaats Zutphen voor iedereen die iets te repareren heeft. Van 13:00 tot 16:00 uur staan ervaren reparateurs weer klaar om bezoekers te ontvangen met hun kapotte stofzuiger, MP3 speler, gereedschap, keukenmachientjes of wat er al niet stuk kan gaan in en rond het huis.

Met de eigenaar wordt bekeken of en hoe het kapotte voorwerp gerepareerd kan worden. Niet alles kan gerepareerd, dat geldt in het bijzonder voor de nieuwere elektronica, maar veel kapotte voorwerpen zijn met de nodige vakkennis en inventiviteit wel weer bruikbaar te maken. Het Repair Café heeft als doel de hoeveelheid afval te verminderen en het repareren weer onder de aandacht te brengen.

Daarbij is samen repareren leuk en je leert ervan. De reparateurs zetten zich vrijwillig in. Een financiële bijdrage wordt wel erg op prijs gesteld, de hoogte van het bedrag kan de bezoeker zelf bepalen. De sfeer is goed, koffie en thee staan klaar.

Handige mensen die het leuk vinden om anderen te leren repareren kunnen zich ook melden. Het adres van de Stadswerkplaats is De Waarden 309 (Helbergen). Meer informatie is te vinden Op facebook: RepairCafeZutphen en op de websites. www.repaircafe.nl. www.stadswerkplaats-zutphen.nl