Bezoekers kunnen waardevolle voorwerpen laten taxeren. Foto: PR
Bezoekers kunnen waardevolle voorwerpen laten taxeren. Foto: PR Foto:

Monuta Zutphen organiseert Gratis Advies- en Taxatiedag

Zutphen – Monuta Zutphen organiseert op zaterdag 5 november van 10.00 tot 14.00 uur de kosteloos toegankelijke Advies- en Taxatiedag met de naam 'Tussen nu en nalatenschap'. Bezoekers kunnen waardevolle voorwerpen laten taxeren en verkopen. Standhouders geven informatie over onderwerpen rondom vermogen en nalatenschap. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 10.00 uur aan de Piet Heinstraat 31 in Zutphen.

"Wij merkten dat nabestaanden vaak bijzondere erfstukken in huis krijgen. Maar vaak weten ze er niet zoveel over", vertelt uitvaartverzorger Gilbert Beijer. "Daarom zijn wij een samenwerking gestart met het Goudwisselkantoor. Zij kunnen meer vertellen over de achtergrond van het voorwerp. En tegelijkertijd kunnen zij de waarde bepalen en helpen bij de verkoop of een eventuele veiling. Wel zijn er een paar spelregels. Bezoekers kunnen maximaal twee voorwerpen meenemen. Voor postzegels, munten en andere verzamelingen geldt dit niet. En hebben ze grote voorwerpen, dan adviseren wij ze om hier foto's van te maken. Zo hoeven ze het kostbare object niet mee te nemen en kunnen ze toch advies krijgen."

Informatie over nalatenschap
Gilbert merkt dat mensen vaak niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden en regels rondom bezittingen, uitvaart en nalatenschap. "Daarom hebben we Notaris Rouweler uitgenodigd, hij kan bezoekers informeren over belangrijke zaken. Het belooft een interessante dag te worden, dus wij hopen samen met onze partners Bakkerij van Zuijlen, Service en gemak Tuys en bloemist de Klavertuin op een grote opkomst!"

Vooraf graag aanmelden
Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers voldoende tijd krijgen bij de taxatie, vraagt Monuta Zutphen geĂ¯nteresseerden om zich op tijd aan te melden. Belangstellenden kunnen zich ook online aanmelden via de website. Dit kan ook telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via onderstaand telefoonnummer.


www.monuta.nl/taxatiedag

0575-512931