Be Quick buffelt maar blijft achter met lege handen

Zutphen - Be Quick ontving koploper Lettele vanwege de Bokbierdag al op zaterdagavond. Bij winst zou het Lettele tot op een punt naderen, maar dat zou geen simpele zaak worden.

Dat bleek meteen al de eerste tien minuten toen de gasten massaal de aanval zochten. Be Quick moest alle zeilen bijzetten om niet op een vroege achterstand te komen. Het was doelman Lars Metselaar die met een paar geweldige reddingen de nul hield.

Lettele speelde vaak de lange bal via de vleugels, waarna er hoge voorzetten kwamen. Het was aan de lengte van Noud Veldscholten, Ruben Schut en de vuisten van Metselaar te danken dat er geen schade werd geleden.

Toch was het Be Quick dat in de 29ste minuut op voorsprong leek te komen, toen Jordy Tempelman na een fout in de defensie alleen voor keeper Thijs Oosterwijk kwam te staan. Deze redde echter bekwaam. Be Quick volhardde in te veel lange en hoge ballen naar voren, wat weinig zin had vanwege de lengte en fysiek van de defensie.
De gasten daarentegen wel en het was steeds aan Metselaar te danken dat het lange tijd 0-0 bleef. In de 41ste minuut ging het alsnog mis, toen Martijn Beltman in een rommelige situatie raak schoot, 0-1.

Na de rust zette Be Quick meer druk naar voren, maar door onnauwkeurige passing bleef het spel rommelig. In de 65ste minuut verving Luuk Elsman Tempelman. Lettele ging consolideren en loeren op de uitval. En weer was het Metselaar die zijn team bij die counters in leven liet.

In de 68ste minuut viel het doek, toen Jeffrey Meurer onhoudbaar de 0-2 binnen schoot. Acht minuten later knalde broer Danny in een identieke situatie de 0-3 binnen. Hierna kwam Jasper Emmers voor Schut. Be Quick perste er nog wel een slotoffensiefje uit, maar dat leverde na een vrije trap van Elsman slechts een eigen goal op in de 79ste minuut. Dave Beltman klopte zijn eigen keeper met een kopbal, 1-3.

Scheidsrechter: de heer S.V. ten Berge (Apeldoorn)
Be Quick: Metselaar, Koycu, Veldscholten, Schut (77.Emmers), Albayrak, Becks, Hurenkamp, Tempelman (65. Elsman), Ndibutsa, van der Gouw, Struik.