Chefkok Mohamed Issa. Foto: PR
Chefkok Mohamed Issa. Foto: PR Foto:

Chefkok Mohamed razend populair

Warnsveld - De meest populaire asielzoeker van het AZC in Zutphen was zaterdagmiddag toch echt Mohamed Issa uit Syriƫ. Zaterdagmiddag was hij op uitnodiging van de winkeliersvereniging Dreiumme actief om het winkelend publiek kennis te laten maken met de Syrische keuken tijdens het festijn Eat & Meet.

Paul Bombeld. "Met de komst van honderden asielzoekers naar Zutphen en in een later stadium naar Warnsveld gaat er toch iets veranderen in het straatbeeld. Vandaar dat we als winkeliersvereniging direct met het COA in gesprek zijn gegaan om te kijken hoe we de verschillende bevolkingsgroepen toch op leuke wijze met elkaar konden verbinden".

Bij de organisatie heeft de winkeliersvereniging bijzonder prettig samengewerkt met de organisatie Buddy to Buddy die in Zutphen als doel heeft de vluchtelingen te begeleiden in de lokale samenleving. Buddy tot Buddy regelde kosteloos de professionele keuken in het wijkcentrum Waterkracht. Daar zijn de Syrische koks bijna twee dagen aan het werk geweest. Bij Groente & Fruit op de Dreiumme werd de laatste hand gelegd aan de salade Tabule en bij Ton's snackcorner op de Dreiumme werden het vleesgerecht kide zaterdagmiddag met veel plezier afgebakken. Samen met falafel en hummos vormde het een heerlijke combinatie. Honderden belangstellenden kwamen zaterdagmiddag speciaal naar de Dreiumme om onder het genot van een Syrisch hapje kennis te maken met de tientallen aanwezige bewoners van het AZC. Bij iedereen vielen de hapjes in de smaak. Bakkerij van Zuijlen draaide de zaken ook nog om en kwam met een echte Hollandse slagroomtaart die de Syriƫrs vervolgens mochten proeven. En deze viel bij de asielzoekers ook bijzonder in de smaak, vooral de jonge kinderen bleven proeven.

Paul Bombeld is tevreden over de Meet & Eat. En al helemaal omdat er op de Facebookpagina Dreiumme Nieuws veel positieve maar geen enkele negatieve reactie is binnengekomen. "En wie nog een creatieve Syrische kok zoekt kan zich melden. We hebben het telefoonnummer van Mohamed zorgvuldig bewaard".