Trio Sonare bestaat uit leden van de Zutphense familie Boddeke. Foto: PR
Trio Sonare bestaat uit leden van de Zutphense familie Boddeke. Foto: PR Foto:

Zutphense familie brengt virtuoze
vioolmuziek en romantische aria's

Zutphen - In de historische zalen van Dat Bolwerck geeft 'Trio Sonare' zaterdag 29 oktober een gevarieerd concert. De drie enthousiaste, getalenteerde musici brengen dan een programma met virtuoze vioolmuziek en romantische aria's. Er worden composities gespeeld van onder meer Bizet, Massenet en Saint Seans en aria's van Liszt, Vivaldi, Puccini en Richard Strauss. De avond wordt afgesloten met moderne klassiekers als Autumn Leaves van Kosma/Mercer en Somewhere van Bernstein.

Trio Sonare bestaat uit leden van de Zutphense familie Boddeke: Andor (piano), Dewi (sopraan) en Papillon (viool). Andor en Dewi, broer en zus, studeerden aan het conservatorium van Rotterdam bij Ludmila Baslawskaya, respectievelijk Carolyn Watkinson. Andor componeert, arrangeert en beweegt zich moeiteloos door de hele muziekgeschiedenis. Hij laat zich inspireren door zowel jazz als klassieke muziek. Zangeres Dewi maakt naast opera en het klassieke lied graag uitstapjes naar het jazz repertoire. Zij trad op in De Wereld Draait Door en won daar de X-factor klassiek. Papillon, zoon van Andor, is 16 jaar en studeert in Utrecht op de Academie Muzikaal Talent bij Alla Kim. Hij trad onder andere op in het Radio 4 programma van Edwin Rutten en bij het Orkest van Nederland op RTL4. Zijn repertoire strekt zich uit van klezmer tot het Vioolconcert van Max Bruch.

Na afloop is er gelegenheid met elkaar en met de musici na te praten. Voor informatie en kaarten, zie de advertentie op pagina 5.