Winnaars Rabobank coöperatiefonds 2016 regio Zutphen-Brummen. Foto: PR
Winnaars Rabobank coöperatiefonds 2016 regio Zutphen-Brummen. Foto: PR Foto:

Excelsior uit Warnsveld met 229 stemmen de grote winnaar

Zutphen/Brummen - Donderdag 6 oktober presenteerden de genomineerde verenigingen en stichtingen van het coöperatiefonds hun project in de Hanzehof te Zutphen. Stichting De Harmonievereniging Excelsior uit Warnsveld was met 229 stemmen de grote winnaar. Met het gewonnen bedrag van € 8.500,- kunnen zij hun project realiseren; de aanschaf van een buisklokkenspel en/of pauken. Met deze aanwinst wordt het voor velen aantrekkelijker om al vroeg te beginnen met het maken van muziek.

Ruim 150 bezoekers luisterden en keken aandachtig naar de presentaties van de vijf genomineerde verenigingen. De overige prijswinnaars in de regio Zutphen-Brummen waren Zonnebloem Zutphen-Noord (tweede prijs: 3.612 euro), Stichting Bewoners Eefdese Tehuizen (derde prijs: 5.500 euro), Baudartius College (vierde prijs: 4.000 euro) en Voetbalvereniging Sportclub Brummen (vijfde prijs: 2.500 euro).

Programma
Sjoukje van Ommeren was de gastvrouw van deze avond. Ronald Ruesink, lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek heette iedereen van harte welkom. Jan ten Hove, directievoorzitter gaf een toelichting op de cijfers en ontwikkelingen van de bank en de aanwezigen werd de gelegenheid gegeven om vragen te stellen.

Presentaties en Hoge Hoed
Sjoukje van Ommeren nodigde de genomineerde verenigingen uit om hun project te presenteren. Na de presentaties werden stemformulieren ingevuld en geteld. En dit resulteerde in bovengenoemde uitslag.Alle 9 verenigingen en stichtingen die niet behoorden tot de categorie winnaars en genomineerden konden meedingen naar een prijs uit de Hoge Hoed. Deze financiële bijdrage is een opstart voor hun project. De volgende verenigingen en stichtingen waren de gelukkigen en kregen een cheque van € 1.000,-: Veluwe Plus met Locatie GBS de Bongerd, Stichting MeEZ, Stichting Zutphen Muziekstad en Bibliotheek Brummen/Voorst. Een cheque van € 700,-- ging naar Coöperatie ZET Zonnepark Noordveen.

Alle deelnemers waren erg content met de gewonnen prijs en de avond werd onder het genot van een hapje en drankje voortgezet.


Vrouwenbeweging Warnsveld-Dorp

Warnsveld - Donderdag 20 oktober is onze maandelijkse ledenavond. Dan komt de heer Rob van Eck vertellen over 'De 7 wereldwonderen'. Vrouwen die belangstelling hebben voor deze avond zijn van harte welkom. De avond begint om 19.45 uur in de Eekschuur.


Koffie, Kletskoppen en valpreventie

Warnsveld - Maandagmiddag 17 oktober is weer de derde maandag van de maand, dus koffie met kletskop met dit keer het thema 'valpreventie'. Vanaf 14.30 uur bent u welkom bij de Warnsstaete, Oranjelaan in Warnsveld. Het duurt tot ongeveer 16.30 uur. Ergotherapeute Swanet Riphagen en praktijkondersteuner Ouderenzorg bij de huisartsen in Warnsveld, Marjo Floris zullen u vertellen over valpreventie bij ouderen. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen, en om in gesprek te gaan.


Najaarsconcert Excelsior

Zutphen/Warnsveld - Op 5 november geeft Excelsior Warnsveld samen met de muziekverenigingen Te Riele uit Braamt en Jubal uit Wichmond/Vierakker een najaarsconcert. Zij zullen tijdens dit concert concourswerken ten gehore brengen. Het concert vindt plaats in de Vrije school te Zutphen, Dieserstraat 52. Aanvang 19:30 uur, toegang gratis.