Wethouder Coby Pennings test met een leerling een stempel uit die gebruikt wordt in de communicatie over BClean. Foto: PR
Wethouder Coby Pennings test met een leerling een stempel uit die gebruikt wordt in de communicatie over BClean. Foto: PR Foto:

Feestelijke aftrap Bclean op
Baudartius College

De school betrekt ook ouders bij nieuwe beleid

Zutphen - Het Baudartius College in Zutphen is de eerste school in het werkgebied van Circulus-Berkel die gescheiden afvalinzameling op school introduceert. De gemeente Zutphen en Circulus-Berkel ondersteunen de school daarbij. Op de locatie aan de Berkenlaan startte de middelbare school op 10 oktober met het gescheiden inzamelen van verpakkingen van plastic, metalen (blik) en drankpakken (PMD).

Op vrijdag 7 oktober werd het programma, dat de naam BClean draagt, feestelijk afgetrapt door wethouder Coby Pennings.

Digitale speurtocht
Zij gaf samen met een docent en leerling het startschot voor een digitale speurtocht over afval en grondstoffen, waar alle leerlingen aan mee kunnen doen. Daarna tekende zij samen met Andries Mulder (rector-bestuurder Baudartius College) en Huub Vervoorn (adjunct directeur Circulus-Berkel) het contract.

Het Baudartius College betrekt ook de ouders bij het nieuwe beleid. Zij worden bijvoorbeeld gevraagd hun kinderen een drinkbeker en broodtrommel mee te geven in plaats van wegwerpflesjes en broodzakjes.

Wethouder Coby Pennings krijgt uitleg van de docent die de digitale speurtocht heeft ontwikkeld. Foto: Yke Reussink.