Er zijn diverse modelspoorbanen te zien. Foto: PR
Er zijn diverse modelspoorbanen te zien. Foto: PR Foto:

Transit Oost Themadagen Spoor & Techniek

WINTERSWIJK - Zaterdag 15 en zondag 16 oktober houdt Transit Oost in haar nieuwe museumwerkplaats naast het station in Winterswijk de Transit Oost Themadagen Spoor & Techniek.

Naast de unieke vaste collectie geeft Transit Oost het thema invulling door bijzondere collecties en activiteiten. De museumwerkplaats biedt tijdens de thema dagen onderdak aan verschillende modelspoorbanen, (historische) bussen, treinen, demonstraties, workshops en activiteiten voor de gehele familie. In samenwerking met Arriva is een echte trein, voor de kenner een Spurt GTW 2/6, te bezichtigen. Ook historische bussen, waaronder de GTW T-Ford uit 1923 zijn te bewonderen.
Ook kunnen de bezoekers kennis maken met de grootse modelspoorvereniging van Europa: FREMO. Deze komt met twee module-modelspoorbanen in de schaal H0 en 0. Het in model nagemaakt emplacement van station Neede is hiervan onderdeel. De modelbanen zijn echte meesterstukken in modelbouw. Met grote precisie en oog voor detail zijn de treinen, gebouwen en landschap gebouwd. Tegenwoordig wordt op de modeltreinbanen 'digitaal' gereden. Om hierover alles te weten te komen is een speciale stand ingericht met een digitale (computer gestuurde) modeltreinbaan.
Speciaal voor kinderen is er, georganiseerd samen met Bentink Modelspoor uit Apeldoorn, een workshop. Kinderen kunnen onder begeleiding zelf een huisje in elkaar zetten en dat samen met wat landschap op een plankje maken. Voor kinderen is er een Märklin My World modelbaan. Hierop mogen de kinderen zelf met treinen rijden.

De Transit Oost Themadagen zijn op de Kleine Parallelweg 5 in Winterswijk, naast het station. Parkeren kan bij de Sport- en turnhal bij het Gerrit Komtij College aan de Parallelweg. Bezoekers kunnen daarvandaan eenvoudig naar het station en de museumwerkplaats wandelen. Entree volwassenen is vier euro, kinderen betalen een euro.


www.transitoost.nl

Er zijn diverse modelspoorbanen te zien. Foto: PR