Marc van Wessel, Gery Groot Zwaaftink, Rita en Wendy. Foto: Liesbeth Spaansen
Marc van Wessel, Gery Groot Zwaaftink, Rita en Wendy. Foto: Liesbeth Spaansen

De Oude Droom van Rita & Wendy

VORDEN - Samen leuker is dan alleen. Daarom nodigden Rita Boshart en Wendy Addink voor hun vijfjarig jubileum gasten uit, waarmee zij een geweldig avondvullend programma neerzetten in het Kulturhus in Vorden. Het publiek genoot van prachtige orkestmuziek, gevoelige voordrachten en stoere en kwetsbare zang van de diva's.

Vijf jaar geleden leerden Rita en Wendy elkaar kennen. Ze traden op tijdens de zomercaroussel in het Theater onder de Molen in Vorden. "De organisatie wilde graag dat hun gasten ook samen een optreden verzorgden. Zo kwam het dat ik met Rita op het podium stond", vertelt Wendy. Ondanks hun totaal verschillende muzikale achtergrond ontstond daar hun eerste succesvolle samenwerking.

Het duo werd begeleid door de Koninklijke Burgerharmonie uit Enschede onder leiding van Marc van Wessel. Al eerder werkte de KBH naar volle tevredenheid samen met Rita en Wendy. Was het toen het orkest wat de muziekkeuze bepaalde, dit keer stond het jubilerende duo in de schijnwerpers. "We konden eigen liedjes kiezen en de dirigent maakte daarvoor de arrangementen voor orkest. Daar durfden wij alleen maar van te dromen." Troubadour en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink vulde het duo aan, waarbij de keuze van teksten en liedjes fraai op elkaar aansloten. Een medley van werk uit vijf jaren volgde.
Ook na de gezellige pauze brachten de diva's Rita en Wendy een indrukwekkend aantal mooie liedjes, zoals John Miles 'Music was my first love' begeleid door het grote orkest, maar ook klein met pianospel van Rita. Met de compilatie van liederen van Ramses Shaffy, waarbij ook Gery Groot Zwaaftink meezong, sloten zij het concert af.
Na dankwoorden voor alle medewerking aan technici en musici, kregen ook de mannen van Wendy en Rita, Jack en Johnny een plekje in het spotlicht tijdens de overhandiging van hun officiƫle kleding als Crew. Na een reprise van Shaffy verlieten de diva's het podium. Hun wens, het publiek een mooie avond laten beleven, werd meer dan waargemaakt. www.ritaenwendy.com