De kinderen van basisschool Lea Dasberg genieten van de voorleessessie. Foto: PR
De kinderen van basisschool Lea Dasberg genieten van de voorleessessie. Foto: PR Foto:

Genieten van de voorleessessie

Warnsveld/Leesten - Alle kinderen uit de groepen een en twee van de basisscholen in Warnsveld en Leesten waren dinsdag te gast bij Boek & Co op de Dreiumme. In de Warnsveldse boekhandel konden zij genieten van spannende verhaaltjes voorgelezen door kleuterjuf en kinderboekenschrijfster Marijke Aartsen. De verhaaltjes werden afgewisseld met livemuziek op de trekharmonica en de trommel door het duo Greet en Henk. De muzikale voorleesdag voor ruim 250 kleuters werd georganiseerd ter voorbereiding op de Kinderboekenweek die woensdag is begonnen. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zaterdag 15 oktober.


Opening schoolplein Anna Flokstraschool

Zutphen - Donderdag 6 oktober om 9.15 uur wordt op de Anne Flokstraschool Schoolplein 14 geopend. Jeroen Saedt, oud-leerling van de school, voetballer in het nationale CP-voetbalteam en net terug van de olympische spelen uit Rio, zal het schoolplein officieel openen. Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel leerlingen uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten.


Opa's en oma's staan centraal tijdens de Kinderboekenweek

Zutphen/Warnsveld - Ze nemen je mee op stap, hebben altijd wat lekkers klaarstaan en zijn altijd blij om je te zien: opa's en oma's. Tijd om ze in het zonnetje te zetten tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober 2016. Het thema is dit jaar 'Voor altijd jong!'.

In de Kinderboekenweek organiseren de Bibliotheken Zutphen en Warnsveld leuke activiteiten voor kinderen en hun grootouders. Vaders en moeders zijn natuurlijk ook welkom.

Bibliotheek Zutphen
In de Bibliotheek Zutphen is er een gevarieerd programma: theatergroep Smoesjes brengt de Biebshow; Charlotte Dematons houdt een lezing over de kunst van illustreren; muzikaal verteltheater de Rode Maan komt met de voorstelling 'Vingertoppen in de sneeuw'; leerlingen van de Muzehof treden op met "Voor altijd jong met muziek".

Bibliotheek Warnsveld
In de Bibliotheek Warnsveld wordt de Kinderboekenweek gevierd met de Biebshow door theatergroep Smoesjes en met Science of Security, een spannende workshop over beveiliging.

Gratis magazine
Kom ook naar de Bibliotheek voor het gratis magazine 'Voor altijd Jong', vol leuke tips, activiteiten en weetjes voor kinderen en (groot)ouders. Daarnaast is het nieuwe BIEB-magazine gratis verkrijgbaar, met vele (voor)leesverhalen en tips voor en door kinderen en hun ouders. graafschapbibliotheken.nl


Gezellige activiteiten met leeftijdsgenootjes

Leesten - Ben jij tussen de circa 6 en 12 jaar oud, woon in/of in de omgeving van Leesten en vindt je lastig om aansluiting te vinden met leeftijdsgenootjes, bijvoorbeeld in verband met een licht verstandelijke beperking, autisme, lichamelijke beperking, je gaat naar school buiten de wijk, of gewoon omdat je dat lastig vindt? Dan is het wijkteam Leesten op zoek naar jou! Het Wijkteam Leesten wil voor deze doelgroep ook activiteiten organiseren, denk aan: creatieve middag, bingo, muziek maken, koken, en nog veel meer. Goede ideeën zijn overigens welkom! De eerste activiteit zal zijn op woensdagmiddag 19 oktober. Doel is een gezellige middag met elkaar en het in contact brengen van kinderen met elkaar. Wil je graag meedoen? Meldt je dan aan bij het wijkteam Leesten via: wijkteamleesten@gmail.com