KVZ 1 met Kika logo op de shirts tijdens de wedstrijd tegen SKF 1.  Foto: PR
KVZ 1 met Kika logo op de shirts tijdens de wedstrijd tegen SKF 1. Foto: PR Foto:

KVZ na winst op SKF medekoploper in de overgangsklasse

Zutphen - Afgelopen zaterdag speelde de selectie van korfbalvereniging KVZ de 5e wedstrijd van dit veldseizoen thuis op eigen veld. Voor een groot en fanatiek publiek versloeg het eerste team titelkandidaat SKF met 16-12. Met 8 punten uit 5 wedstrijden staat KVZ nu, samen met Wit-Blauw / Green Organics, aan kop in de Overgangsklasse.

Het was een spannende wedstrijd, waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren en lang gelijk opgingen. KVZ ging met één punt voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam SKF 2 punten voor. KVZ toonde veerkracht en verdedigde zo sterk dat SKF in het laatste kwartier niet meer wist te scoren. Zo won KVZ uiteindelijk met 4 punten verschil.

Maar er was deze dag meer te doen, zo hield de selectie de thuisspeeldagen. Om 10.00 uur startten de Kangoeroes, de jongste korfballertjes van 3 tot 5 jaar, al met de ren- en korfbalspelletjes. Later die dag speelden veel jeugdploegen en de G-toppers thuiswedstrijden. Ook zijn er al drie jeugdploegen herfstkampioen. De D3, die vorige week al kampioen werd, en de B2 vieren dat volgende week als ze weer thuis spelen. De B4 vierde het zaterdagmiddag, na terugkomst uit Doetinchem waar zij van Olympus '58 hadden gewonnen. De jongens en meiden vierden het welverdiende kampioenschap met een lekkere taart en de Koen ter Horstbokaal, de wisselbeker voor jeugdkampioenen.

Zaterdag werd de wedstrijdbal van KVZ 1 niet, zoals gebruikelijk gesponsord door één van de sponsoren, maar was de wedstrijdbal voor Kika. Door middel van het logo van Kika op de wedstrijdshirts van alle teams steunt KVZ al enkele jaren de Stichting Kinderen Kankervrij. Zaterdag werd er met de wedstrijdbal en een collecte extra aandacht gevraagd voor de strijd van Kika tegen kanker bij kinderen.